Bliv lastbilchauffør

En fremtid med gods i

Hele verden er i dag forbundet af fragtruter. Så godt som alle varer og godsformer skal på en kortere eller længere rejse, inden den endelige destination er nået. Med et stort kørekort kan du blive en del af den rejse og være med til at sikre, at lasten når sikkert frem til tiden, uanset om det er til Randers eller Rom.

AMU-Fyn er det lette valg, hvis du har lyst til at køre tungt. Vores erfarne, veluddannede undervisere og topmoderne lastbiler, sikrer dig den bedste start på en ny fremtid på vejene.

Bliv noget helt specielt

Der findes et utal af forskellige vare- og godstyper, og derfor tilbyder vi en række forskellige kurser med fokus på de enkelte kategorier og discipliner inden for fragtområdet.

Som lastbilchauffør kan du f.eks. specialisere dig i at fragte gods med eller uden hænger, med modulvogntog eller med sættevogn. Du kan fragte stykgods, sten, grus, jord, beton, asfalt, affald m.m. Du kan også uddanne dig i at køre med specialvogne, f.eks. kølevogne eller tankvogne eller i at håndtere forskellige fødevarer.

Kriterier for at blive lastbilchauffør

  • Dette kørekort kræver en lægeerklæring. Prisen på en lægeerklæring ligger typisk på 500 kr.
  • Du skal have kørekort til almindelig personbil.
  • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2”.
  • Er du fyldt 21 år tager uddannelsen 30 dage. Du skal være fyldt 21 år senest på prøvedagen.

Prisen for lastbilkørekort, også kaldet kørekort C eller stort kørekort, afhænger af din status på jobmarkedet og din uddannelse. Vi hjælper dig gerne med at finde din pris, hvis du kontakter os.

Har du spørgsmål til, dine muligheder for at tage et lastbilkørekort og blive lastbilchauffør, så kontakt os på tlf. 6613 6670