Bliv buschauffør

Bliv buschauffør

Ryk helt frem i bussen

Bliv buschauffør

Ryk helt frem i bussen

Med et buskørekort har du tilladelse til at køre busser med 9 eller flere personer. Et job som buschauffør er meget mere end at være ratholder. At være chauffør for andre mennesker er et stort ansvar, der stiller ekstra krav til hensynsfuld og sikker adfærd i trafikken. Du skal være klar til at håndtere uforudsete forhindringer og potentielle konflikter. Jobbet som buschauffør kræver også, at du kan yde god kundeservice.

Har du lyst til et spændende job, hvor du er den vigtigste person, så har AMU-Fyn billetten til dig.

Typiske arbejdspladser inden for jobområdet

 • Kørsel med turistbus omfatter typisk små og mellemstore virksomheder, hvor køretøjstyperne er busser, der kan befordre mellem 10 og 75 passagerer, herunder busser med påhængsvogn, dobbeltdækker- og 3-akslede busser. Nogle af busserne kan være specialudstyrede eksempelvis som VIP, sove- og hotelbusser.
  Kørsel med turistbus kræver dog at du har 2 års erfaring med storvognskørsel.
 • Kørsel med rutebus omfatter typisk mellemstore virksomheder, men tendensen går i retning af, at nationale og internationale selskaber overtager kørslen. Kørslen udføres med 2- og 3 akslede busser, ledbusser og dobbeltdækkerbusser.
 • Kørsel med taxi omfatter selvstændige vognmænd med en eller flere bevillinger, ofte samlet under fælles bestillingskontor. Kørslen udføres med personbiler fra 4 til 8 passagerer, samt mindre busser med op til 15 passagerer.
 • Institutionskørsel udføres af bus- og taxivognmænds virksomheder, samt institutioner med egne køretøjer. Køretøjerne der anvendes er almindelige personbiler, samt mindre busser.

Kriterier for at blive buschauffør

 • Du skal være fyldt 23 år eller fylde det senest den dag, du skal til teoriprøve.
 • Du skal have kørekort til almindelig personbil.
 • Dette kørekort kræver en lægeerklæring. Prisen på en lægeerklæring ligger typisk på 500 kr.
 • Af hensyn til sikkerheden skal buschauffører have et tilstrækkeligt syn. Din synsstyrke må derfor mindst være 0,1 på det dårligste øje og mindst 0,8 på det bedste øje. Du må gerne korrigere med briller eller kontaktlinser, dog højest med 8 dioptrier.
 • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2”
 • Har du tidligere været straffet, kan dette være en hindring, og det vil blive inddraget i Borgerservices sagsbehandling ved kørekortansøgningen.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du får et buskørekort og bliver buschauffør, så kontakt os på tlf. 6613 6670

FAQ - Buschauffør

At blive buschauffør tager 30 dage. Med et buskørekort har man tilladelse til at køre busser med 9 eller flere personer. Der medfølger et stort ansvar og høje krav til hensyn og sikker adfærd i trafikken som buschauffør. Jobbet kræver yderligere, at man skal være klar til at håndtere uforudsete forhindringer eller potentielle konflikter. Ydermere skal man også kunne mestre god kundeservice.
Ja, der er gode muligheder for at finde job. Både inden for det offentlige men også det private. Man kan for eksempel køre turistbus eller køre rutebus. Du kan derudover også køre taxa som kan udføres med personbiler fra 4 til 8 passagerer samt mindre busser med op til 15 passagerer. Man kan også køre institutionskørsel. De mange forskellige jobtyper åbner op for mange jobmuligheder.
Kravene for at blive buschauffør er, at man skal være fyldt 23 år inden man skal til den første prøve på uddannelsen. Derudover skal man beherske det danske sprog svarende til niveau “Prøve i Dansk 2” og have et gyldigt kørekort til personbil. Til sidst skal man skal en gyldig lægeattest. Af sikkerhedsmæssige årsager, må din synsstyrke mindst være 0,1 på det dårlige øje og 0,8 på det bedste.
Buschauffør uddannelsen kan tages mange steder i landet. Du kan for eksempel tage buschauffør uddannelsen hos AMU-Fyn, som har et trygt, rummeligt og moderne uddannelsesmiljø. AMU-Fyn har erfarne og engagerede undervisere.

Se relevante kurser

Personbefordring med bus
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 3 hold
Næste startdato: 25-09-2023
Varighed: 30 dage
24 kurser er skjult - tryk her for at vise dem