Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Bliv buschauffør

Ryk helt frem i bussen

Med et buskørekort har du tilladelse til at køre busser med 9 eller flere personer. Et job som buschauffør er meget mere end at være ratholder. At være chauffør for andre mennesker er et stort ansvar, der stiller ekstra krav til hensynsfuld og sikker adfærd i trafikken. Du skal være klar til at håndtere uforudsete forhindringer og potentielle konflikter. Jobbet som buschauffør kræver også, at du kan yde god kundeservice.

Har du lyst til et spændende job, hvor du er den vigtigste person, så har AMU-Fyn billetten til dig.

Typiske arbejdspladser inden for jobområdet

 • Kørsel med turistbus omfatter typisk små og mellemstore virksomheder, hvor køretøjstyperne er busser, der kan befordre mellem 10 og 75 passagerer, herunder busser med påhængsvogn, dobbeltdækker- og 3-akslede busser. Nogle af busserne kan være specialudstyrede eksempelvis som VIP, sove- og hotelbusser.
  Kørsel med turistbus kræver dog at du har 2 års erfaring med storvognskørsel.
 • Kørsel med rutebus omfatter typisk mellemstore virksomheder, men tendensen går i retning af, at nationale og internationale selskaber overtager kørslen. Kørslen udføres med 2- og 3 akslede busser, ledbusser og dobbeltdækkerbusser.
 • Kørsel med taxi omfatter selvstændige vognmænd med en eller flere bevillinger, ofte samlet under fælles bestillingskontor. Kørslen udføres med personbiler fra 4 til 8 passagerer, samt mindre busser med op til 15 passagerer.
 • Institutionskørsel udføres af bus- og taxivognmænds virksomheder, samt institutioner med egne køretøjer. Køretøjerne der anvendes er almindelige personbiler, samt mindre busser.

Kriterier for at blive buschauffør

 • Du skal være fyldt 23 år eller fylde det senest den dag, du skal til teoriprøve.
 • Du skal have kørekort til almindelig personbil.
 • Dette kørekort kræver en lægeerklæring. Prisen på en lægeerklæring ligger typisk på 500 kr.
 • Af hensyn til sikkerheden skal buschauffører have et tilstrækkeligt syn. Din synsstyrke må derfor mindst være 0,1 på det dårligste øje og mindst 0,8 på det bedste øje. Du må gerne korrigere med briller eller kontaktlinser, dog højest med 8 dioptrier.
 • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2”
 • Har du tidligere været straffet, kan dette være en hindring, og det vil blive inddraget i Borgerservices sagsbehandling ved kørekortansøgningen.

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du får et buskørekort og bliver buschauffør, så kontakt os på tlf. 6613 6670

Se relevante kurser
Personbefordring med bus
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 2 hold
Næste startdato: 22-08-2022
Varighed: 30 dage
Personbefordring med bus (Flexforløb Bergholdt)
6 Ugers
Se 1 hold
Næste startdato: 05-09-2022
Varighed: 36 dage
22 kurser er skjult - tryk her for at vise dem