Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Bliv lastbilchauffør

En fremtid med gods i

Hele verden er i dag forbundet af fragtruter. Så godt som alle varer og godsformer skal på en kortere eller længere rejse, inden den endelige destination er nået. Med et stort kørekort kan du blive en del af den rejse og være med til at sikre, at lasten når sikkert frem til tiden, uanset om det er til Randers eller Rom.

AMU-Fyn er det lette valg, hvis du har lyst til at køre tungt. Vores erfarne, veluddannede undervisere og topmoderne lastbiler, sikrer dig den bedste start på en ny fremtid på vejene.

Bliv noget helt specielt

Der findes et utal af forskellige vare- og godstyper, og derfor tilbyder vi en række forskellige kurser med fokus på de enkelte kategorier og discipliner inden for fragtområdet.

Som lastbilchauffør kan du f.eks. specialisere dig i at fragte gods med eller uden hænger, med modulvogntog eller med sættevogn. Du kan fragte stykgods, sten, grus, jord, beton, asfalt, affald m.m. Du kan også uddanne dig i at køre med specialvogne, f.eks. kølevogne eller tankvogne eller i at håndtere forskellige fødevarer.

Kriterier for at blive lastbilchauffør

  • Dette kørekort kræver en lægeerklæring. Prisen på en lægeerklæring ligger typisk på 500 kr.
  • Du skal have kørekort til almindelig personbil.
  • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2”.
  • Er du fyldt 21 år tager uddannelsen 30 dage. Du skal være fyldt 21 år senest på prøvedagen.

Prisen for lastbilkørekort, også kaldet kørekort C eller stort kørekort, afhænger af din status på jobmarkedet og din uddannelse. Vi hjælper dig gerne med at finde din pris, hvis du kontakter os.

Har du spørgsmål til, dine muligheder for at tage et lastbilkørekort og blive lastbilchauffør, så kontakt os på tlf. 6613 6670

FAQ - Lastbilchauffør

Det tager 3,5 år at blive lastbilchauffør. Som lastbilchauffør skal man erhverve sig et lastbilkørekort. Lastbilkørekortet kræver en lægeerklæring, at man har kørekort til almindelig bil og at man kan beherske det danske sprog svarende til niveau “Prøve i Dansk 2”. Er man under 21 år tager kurset længere tid, end hvis man er fyldt 21 år eller derover.
Selve transportindustrien i Danmark er i stor vækst, hvilket betyder at der er stor mangel på uddannede lastbilchauffører. Derudover kan lastbilchauffører arbejde inden for et hav af forskellige brancher, hvilket giver dig gode forudsætninger for at finde et job, som passer perfekt til dig.
Som lastbilchauffør kan du både arbejde i ind- og udlandet. Du kan for eksempel specialisere dig i at fragte gods med eller uden hænger, modulvogn eller sættevogn. Du kan også videreuddanne dig i at køre med specialvogne såsom kølevogne eller tankvogne eller i at håndtere forskellige fødevarer. Der er ikke dét, en lastbilchauffør ikke kan fragte.
Hos AMU-Fyn har du gode muligheder, hvis du har lyst til at køre tungt. Her vil du blive mødt af mange års erfaring, veluddannede undervisere og moderne lastbiler, så du bliver rustet bedst muligt til fremtiden. Som lastbilchauffør har du gode muligheder for at finde job i fremtiden, da hele verden er forbundet af fragtruter.

Se relevante kurser

Godstransport med lastbil
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 3 hold
Næste startdato: 14-08-2023
Varighed: 30 dage
Kørsel med vogntog, kategori C/E
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 3 hold
Næste startdato: 14-08-2023
Varighed: 20 dage
Forebyggelse af uheld for erhvervschauffører
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 4 hold
Næste startdato: 06-06-2023
Varighed: 1 dag
Lastsikring og stuvning af gods
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 2 hold
Næste startdato: 30-08-2023
Varighed: 3 dage
22 kurser er skjult - tryk her for at vise dem