Farligt Gods

Sikkerhed er en topprioritet, når farligt gods skal fragtes fra A til B. Derfor er det lovpligtigt at have særlige førerbeviser, når man skal transportere farligt gods af forskellig type. Vi tilbyder en række forskellige ADR-kurser hos AMU-Fyn, og vi hjælper dig gerne med at finde ud af, hvilke ADR-kurser du har brug for.

Kommende AMU Kurser i Farligt Gods

Kurser uden oprettede hold

Kontakt skolen på tlf. 66 13 66 70 for yderligere oplysninger..

Farligt Gods

Hvad er dine muligheder med et ADR-bevis? 

Betegnelsen ADR stammer fra en EU-konvention om international transport af farligt gods på landeveje. Et ADR-bevis er obligatorisk for at kunne transportere eksempelvis faremærkede produkter, dieselolie, gasflasker m.m. på offentlige veje. 

ADR kurserne henvender sig til dig, der ønsker at kunne transportere farligt gods i forskellige typer emballage enten nationalt eller internationalt. Du bliver uddannet i at identificere, læsse, transportere og aflæsse forskellige typer af farligt gods og materiel, så du kan sikre både dig selv og dine omgivelser i processen. Uddannelse og eksamen gennemføres i henhold til Beredskabsstyrelsens retningslinjer. 

Når du har gennemført de nødvendige kurser i transport af farligt gods, åbner du op for nye karrieremuligheder inden for transportbranchen. 

Du kan supplere dit ADR-bevis 

Når du har taget et grundkursus i ADR, kan du vælge at supplere dit ADR bevis med op til tre andre kurser, som sætter dig i stand til at transportere andre typer farligt gods. 

  • Kursus i klasse 1 giver dig tilladelse til at fragte sprængfarlige stoffer. 
  • Kursus i klasse 7 giver dig tilladelse til at fragte radioaktive stoffer. 
  • Kursus i tank giver dig tilladelse til at fragte farligt gods i tanke eller tankcontainere. 

Hvis du har spørgsmål til, hvordan du får et ADR-bevis, så kontakt os på tlf. 6613 6670. Du er også meget velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål til, hvilke kurser du bør tage for at fragte forskellige typer af farligt gods. 

Kontakt

Helle Martinussen

Kursussekretær

hm@amu-fyn.dk

Tlf.: 63 13 53 85

Helle Martinussen

Karin Kjerside Sørensen

Uddannelseskonsulent

kks@amu-fyn.dk

Tlf.: 22 10 41 11

Karin Kjerside Sørensen

Brochurer

Farligt gods

Farligt gods

Oplagring og forsendelse af farligt gods

Oplagring og forsendelse med farligt gods