Truckcertifikat

Få et løft, der kan bruges til noget

Med et truckcertifikat må du køre gaffeltruck eller gaffelstabler, og det er efterspurgt i rigtig mange forskellige virksomheder i transport – og logistikbranchen. Vi har også efteruddannelse for erfarne truckførere, der opdaterer dig med den sidste nye viden om regler, teknologi og arbejdsmetoder.

På AMU-Fyn tilbyder vi følgende kurser:

 • Gaffeltruck certifikatkursus B
 • Gaffelstabler certifikatkursus A
 • Gaffeltruck B for erfarne førere

  Det tager højst 7 dage

  På vores kurser lærer du alle de grundlæggende regler om kørsel med gaffeltruck. Du vil desuden få praktisk undervisning i at køre gaffeltruck på vores store øvelsesområde. Alt efter hvilke kurser, du vælger, får du konkrete kompetencer til at føre og betjene gaffeltrucks og selvkørende gaffelstablere og at foretage daglig vedligeholdelse af maskinerne. Du lærer at transportere forskellige vare- og godstyper på ramper, i reolgange, i snævre rum og i lagerhaller i overensstemmelse med færdselsloven og med fokus på sikkerhed.

  Du skal være fyldt 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest. 

  Efteruddannelse for den erfarne truckfører

  Hvis du allerede tidligere har taget dit truckcertifikat, kan vi tilbyde efteruddannelse i blandt andet transport, læsning og håndtering, opdatering i love og regler, sikker adfærd, nul arbejdsulykker, lager og genoptræning i aflæsning af belastningsdiagrammer.

  AMU-Fyn tilbyder truckcertifikat kurser som direkte AMU-kurser, men der er også mulighed for virksomhedsspecifikke ønsker. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du tager truckcertifikat, eller du er i tvivl om, hvad kurserne indeholder, så er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 6613 6670.

  Se relevante kurser