Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Truckcertifikat

Få et løft, der kan bruges til noget

Ønsker du at blive truckfører? med et truckcertifikat må du køre gaffeltruck eller gaffelstabler, og det er efterspurgt i rigtig mange forskellige virksomheder i transport – og logistikbranchen. Med et truckcertifikat i hånden åbner du op for mange spændende jobmuligheder og bliver tilmed en eftertragtet arbejdskraft i blandt andet transportbranchen. Hos AMU Fyn finder du også efteruddannelse for erfarne truckførere, der opdaterer dig med den sidste nye viden om regler, teknologi og arbejdsmetoder. 

På AMU-Fyn tilbyder vi følgende kurser:

  • Gaffeltruck certifikatkursus B
  • Gaffelstabler certifikatkursus A
  • Gaffeltruck B for erfarne førere

FAQ - Truckcertifikat

AMU-Fyn er din samarbejdspartner på Fyn. Du kan få dit truckcertifikat på vores store transportafdeling i Odense. Vores kursussekretærer sidder klar til at hjælpe dig videre. Kontakt os gerne på tlf. 6613 6670 eller amu-fyn@amu-fyn.dk.
Ja.
Du skal være fyldt 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest.
Se her, hvornår vi kører det næste kursus
Du kan kun deltage i en direkte prøve til gaffeltruck, hvis du har taget kurset på AMU-Fyn, og du ikke bestod den afsluttende prøve på et kursus.
Nej, der skal ikke billede på truckcertifikatet.
Nej.
Hvis du skal betjene en teleskoplæsser med gafler, skal du have et særskilt certifikat.
Nej, der er ingen fornyelseskrav på dette område.

Det tager højst 7 dage

På vores kurser lærer du alle de grundlæggende regler om kørsel med gaffeltruck. Du vil desuden få praktisk undervisning i at køre gaffeltruck på vores store øvelsesområde. Alt efter hvilke kurser, du vælger, får du konkrete kompetencer til at føre og betjene gaffeltrucks og selvkørende gaffelstablere og at foretage daglig vedligeholdelse af maskinerne. Du lærer at transportere forskellige vare- og godstyper på ramper, i reolgange, i snævre rum og i lagerhaller i overensstemmelse med færdselsloven og med fokus på sikkerhed.

Du skal være fyldt 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest.


Efteruddannelse for den erfarne truckfører

Hvis du allerede tidligere har taget dit truckcertifikat, kan vi tilbyde efteruddannelse i blandt andet transport, læsning og håndtering, opdatering i love og regler, sikker adfærd, nul arbejdsulykker, lager og genoptræning i aflæsning af belastningsdiagrammer.

AMU-Fyn tilbyder truckcertifikat kurser som direkte AMU-kurser, men der er også mulighed for virksomhedsspecifikke ønsker. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du tager truckcertifikat, eller du er i tvivl om, hvad kurserne indeholder, så er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 6613 6670.

Se relevante kurser

Gaffeltruck certifikatkursus B, 7 dage
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 22 hold
Næste startdato: 08-12-2022
Varighed: 7 dage
Direkte prøve gaffeltruckcertifikat A eller B
Positivliste Fyn
Se 3 hold
Næste startdato: 07-12-2022
Varighed: 0,5 dage
Forklift (Teaching in English)
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 1 hold
Næste startdato: 06-02-2023
Varighed: 7 dage
10 kurser er skjult - tryk her for at vise dem