Tag en taxachaufføruddannelse hos os

Tag en taxachaufføruddannelse hos os

Bliv taxichauffør

Så er du godt kørende

På kun 10 dage kan du opnå kvalifikationsbevis til taxikørsel og blive klar til at finde en ny rute i arbejdslivet. Som taxichauffør får du et job med frihed, ansvar og fleksibel arbejdstid. Med jobbet som taxichauffør følger gode muligheder for selv at strukturere dine vagter, så du kører de dage, nætter eller weekender, som du ønsker. Ønsker du at køre flexkørsel, så skal du også have BAB 1,2,3. Se mere information om vores BAB kurser her på siden. 

Et taxikørekort giver dig tilladelse til at befordre op til 8 andre personer i en bil eller limousine på op til 3.500 kg.

Hvis du vil have et ekstra gear

Der er gode muligheder for at specialisere sig inden for taxibranchen. Du kan f.eks.

  • Specialisere dig i forskellige former for offentlig servicetrafik, hvor du hjælper med transport af ældre, syge eller fysisk handicappede borgere.
  • Tage et kursus i "arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer", hvor du blandt andet lærer at forebygge ulykker og at yde førstehjælp, hvis du pludselig befinder dig i en nødsituation.
  • Blive ekspert i "energiøkonomisk kørsel", hvor du lærer at køre bilen på den mest brændstoføkonomiske måde og med den laveste miljøbelastning.

Kriterier, som du skal opfylde for at blive taxachauffør

  • Du skal være fyldt 21 år.
  • Du skal have haft kørekort til almindelig personbil (Kategori B) i minimum 3 år.
  • Dette kørekort kræver en lægeerklæring. Prisen på en lægeerklæring ligger typisk på 500 kr.
  • Du skal have et godt helbred, og du skal have dokumentation på dette fra din læge, hvis du vil være chauffør til erhvervsmæssig personbefordring. Helbredstjekket indeholder blandt andet undersøgelse af dit syn og din hørelse.
  • Du må ikke være dømt for strafbare forhold, der kan begrunde fare for nye lovovertrædelser i forbindelse med dit arbejde som taxichauffør.
  • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2”
  • Se under Bus

Hvis du har spørgsmål til chaufførbeviset eller dine muligheder for at blive taxachauffør, så kontakt os på tlf. 66 13 66 70.

FAQ - Taxichauffør

For at kunne blive taxachauffør skal man være fyldt 21 år og have haft kørekort til almindelig personbil i minimum 3 år. Kørekortet kræver en lægeerklæring og at man har et godt helbred. Derudover må man ikke være dømt for strafbare forhold, der kan begrunde fare for nye lovovertrædelser i forbindelse med arbejdet som chauffør. Man skal samtidig beherske det danske sprog på niveau “Prøve i Dansk 2”.
Du har mulighed for at blive taxachauffør på 10 dage. Det tager 10 dage at opnå kvalifikationsbeviset til taxikørsel. Som taxachauffør får man et job med frihed, ansvar og fleksible arbejdstider. Der er gode muligheder for at strukturere sin tid som taxachauffør. På den måde kan man selv planlægge sin arbejdstid, som man ønsker.
Som taxachauffør har man mulighed for at specialisere sig. Det kunne for eksempel være i form af offentlig servicetrafik, hvor man transporterer ældre, syge eller fysisk handicappede borgere. Man kan også tage et kursus i arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer, så man lærer at forebygge ulykker og at yde førstehjælp. Derudover kan man blive ekspert i energiøkonomisk kørsel, som har fokus på miljøbelastningen ved kørsel.
De mange forskellige jobtyper, giver dig mange gode muligheder for et job som taxachauffør. Derfor kan du med sikkerhed finde et job, som passer til dig som taxachauffør. I jobbet som taxachauffør er der gode indtjeningsmuligheder samtidig med, at man både opnår kundekontakt og frihed.

Se relevante kurser