Bliv taxIchauffør - tag taxakørekort på AMU-kursus hos AMU-Fyn

Som taxachauffør har du ansvaret for, at dine passagerer kommer let og sikkert frem til deres destination. Det betyder, at du skal have overblik og vide, hvordan du agerer hensigtsmæssigt i forskellige situationer med forskellige typer af passagerer.

Kommende AMU Kurser i Taxikørekort

Kurser uden oprettede hold

Kontakt skolen på tlf. 66 13 66 70 for yderligere oplysninger..

Bliv taxIchauffør - tag taxakørekort på AMU-kursus hos AMU-Fyn

Med et chaufførbevis har du mange muligheder 

Som taxichauffør har du oftest meget fleksible arbejdstider, og din hverdag er aldrig magen til dagen før. Med jobbet som taxichauffør følger gode muligheder for selv at strukturere dine vagter, så du kører de dage, nætter eller weekender, som du ønsker. Et taxikørekort giver dig tilladelse til at befordre op til 8 andre personer i en bil eller limousine på op til 3.500 kg. 

Der er forskellige muligheder for at specialisere sig inden for taxi-branchen. For eksempel kan du specialisere dig i forskellige former for offentlig servicetrafik, hvor du hjælper ældre, syge eller fysisk handicappede borgere med at nå frem til deres bestemmelsessted. Du kan også specialisere dig i sikkerhed med et kursus i "arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer", hvor du blandt andet lærer at forebygge ulykker og at yde førstehjælp, hvis du pludselig befinder dig i en nødsituation. Du har også mulighed for at tage et kursus i "energiøkonomisk kørsel", hvor du lærer at køre bilen på den mest brændstoføkonomiske måde og med den laveste miljøbelastning. 

Kriterier, som du skal opfylde for at blive taxachauffør 

  • Du skal være fyldt 21 år. 

  • Du skal have haft kørekort til almindelig personbil (Kategori B) i minimum 3 år. 

  • Dette kørekort kræver en lægeerklæring. Prisen på en lægeerklæring ligger typisk på 500 kr.
  • Du skal have et godt helbred, og du skal have dokumentation på dette fra din læge, hvis du vil være chauffør til erhvervsmæssig personbefordring. Helbredstjekket indeholder blandt andet undersøgelse af dit syn og din hørelse. 

  • Du må ikke være dømt for strafbare forhold, der kan begrunde fare for nye lovovertrædelser i forbindelse med dit arbejde som taxichauffør. 

  • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2” 

  • Se under Bus

Læs Færdselsstyrelsen vejledning vedr. sprogkrav

Hvis du har spørgsmål til chaufførbeviset eller dine muligheder for at blive taxachauffør, så kontakt os på tlf. 66 13 66 70.

Kontakt

Heidi Wallstrøm

Kursussekretær

hw@amu-fyn.dk

Tlf.: 63 13 53 00

Heidi Wallstrøm

Karin Kjerside Sørensen

Uddannelseskonsulent

kks@amu-fyn.dk

Tlf.: 22 10 41 11

Karin Kjerside Sørensen

Brochurer

Kvalifikation til persontransport i mindre køretøj

Kvalifikation til persontransport i mindre køretøj 10050119.pdf

BAB 1, 2, 3 og 4

BAB 1, 2, 3 og 4