Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Farligt affald i industrien 2, genanvendelse

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Kort fortalt

På dette kursus lærer du at forstå begrebet affald og at kende forskel på typer af farligt affald og vurderingen af disse, medvirke til at vurdere substitutions- og genanvendelsesmuligheder i virksomheden og kan bidrage med kreative forslag til, hvordan virksomheden kan implementere nye praksisser i forhold til genanvendelse.

Info om fag
21903 - Farligt affald i industrien 2, genanvendelse

Målgruppe: Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte operatører i virksomheder, hvor farligt affald forekommer.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren en grundlæggende viden om:
Hvad affald er i en industriel produktion.
Typer af farligt affald og vurderingen af disse.
Genanvendelse af affald og farligt affald og den værdi dette kan repræsentere i en industriel produktion.
Cirkulær økonomi.

Efter gennemført kursus kan deltageren på grundlæggende niveau:
Medvirke til at vurdere substitutions- og genanvendelsesmuligheder i en industriel produktion.
Bidrage med kreative forslag til, hvordan virksomheden kan implementere nye praksisser i forhold til genanvendelse.
Bidrage til implementering af cirkulær økonomi, hvor affald bidrager som vigtige ressourcer.

Fagnummer: 21903 Farligt affald i industrien 2, genanvendelse Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 208,00 Uden for målgruppe: DKK 900,75
Stine Rasmussen
Kursist og praktikant hos AMU-Fyn
Fra ledighed til fast job – en rejse via praktikplads på AMU-Fyn.
Da Stine Rasmussen stod uden job i efteråret 2023, ønskede hun at opkvalificere sig. ”Jeg har tidligere arbejdet ufaglært med lager og kundeservice, og ønskede at få de nødvendige faglige kvalifikationer på plads”, fortæller Stine.
”Jeg har ADHD og Autisme, hvilket kræver, at jeg konstant holder mg aktiv. Derfor tilmeldte jeg mig både truck og lagerkurser på AMU-Fyn.”

Tilbud om praktikophold
”Jeg nød at være på kursus på AMU-Fyn. Jeg kunne mærke, at AMU-Fyn havde tillid til mig. Da min faglærer, Trine Skovhøj Hansen, på et tidspunkt kontaktede mig og spurgte, om jeg kunne tænke mig at komme i praktik hos AMU-Fyn som hjælpelærer inden for lager, takkede jeg ja. Jeg ønskede at lære mere og samtidig se det fra en undervisers perspektiv”, siger Stine.

Tak, AMU-Fyn
”I løbet af mit 4 uger lange praktikophold lærte jeg utroligt meget, både personligt og fagligt. Det har givet mig meget større selvtillid, og jeg har indset, at jeg kan meget mere, end jeg turde håbe på.”
”Jeg kan helt klart takke AMU-Fyn for den selvtillid, jeg nu har, som gjorde det muligt for mig at søge stillingen som pakkeriansvarlig hos Schroll Flowers”, fastslår Stine. ”Jeg har fået jobbet, hvor jeg har det daglige ansvar for pakkeriet.”

Succes trods personlige udfordringer
”Min nye arbejdsgiver er bekendt med mine udfordringer. Åbenhed er afgørende for mig, og det gør, at jeg kan føle mig tryg i stillingen”, siger Stine.
”Jeg håber, at min historie kan inspirere andre til at indse, at det er muligt at få job, uanset hvilke udfordringer man står overfor.

Vigtigheden af praktikophold
Stines praktikophold blev tilkendt uden jobgaranti på grund af hendes personlige udfordringer. ”Jeg synes, det er et problem, at man ikke kan komme i praktik uden jobgaranti. Mit praktikophold førte til job, selvom det ikke var med direkte jobgaranti. Det kan sagtens være givtigt alligevel, og i mit tilfælde førte det både til mere selvtillid og et fast job. Jeg vil klart anbefale, at flere ledige får muligheden for et praktikophold, uanset om der er jobgaranti eller ej”, slutter Stine.