Teleskoplæsser

Når du er certificeret i at føre teleskoplæsser, kan du foretage løfteopgaver, som kræver mere avanceret teknik og materiel, end hvad en almindelig truck kan klare.

Kommende AMU Kurser i Teleskoplæsser

Teleskoplæsser

Hvad lærer du på uddannelsen?

Du lærer at betjene og arbejde sikkert med teleskoplæssere, herunder:

  • Teleskoplæsser med gafler - Betjening
  • Teleskoplæsser med kranfunktion - B-certifikat

Du lærer at anvende teleskoplæsseren til gaffelløft og kranarbejde. Derudover lærer du også at stable godset korrekt og bruge det rigtige løftetilbehør. Du bliver efter uddannelsen i stand til at anvende teleskoplæsseren på den optimale måde, både i forhold til sikkerhed, arbejdsmiljø og effektivitet.

Teleskoplæssere bruges i blandt andet i byggebranchen og landbruget. Når du har et teleskoplæsser-certifikat, har du gode muligheder for ansættelse i flere forskellige brancher.

Kriterier for at tage teleskoplæsser-certifikat

For at tage uddannelsen skal du være fyldt 18 år, og du skal have gyldigt kørekort til enten traktor eller personbil. 

Hvis du allerede har et truckcertifikat

Fremover skal alle førere af teleskoplæssere have et teleskoplæsser-certifikat. Hvis du allerede har du et truckcertifikat B, som er udstedt før 31. december 2017, og du ønsker at fortsætte med også at føre teleskoplæsser, bør du tage dette kursus i 2018. Efter 1. januar 2019 giver et truckcertifikat nemlig ikke længere tilladelse til at føre en teleskoplæsser.

Hvis du har spørgsmål til vores teleskoplæsser uddannelse, eller du ønsker information om særligt tilrettelagte kurser med teleskoplæsser, så er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 6613 6670.

Kontakt

Heidi Wallstrøm

Kursussekretær

hw@amu-fyn.dk

Tlf.: 63 13 53 00

Heidi Wallstrøm

Karin Kjerside Sørensen

Uddannelseskonsulent

kks@amu-fyn.dk

Tlf.: 22 10 41 11

Karin Kjerside Sørensen

Brochurer

Teleskoplæsser

Teleskoplæsser 02010119.pdf