Se vores udvalg af bygge/anlægskurser

Se vores udvalg af bygge/anlægskurser

Stillads og arbejdsplatforme

Hvad lærer du på kurserne?

Stilladser og arbejdsplatforme er et uundværligt hjælpemiddel på en byggeplads, men det er også forbundet med mange risici at opstille og arbejde på stilladser og arbejdsplatforme. Arbejdet udføres nemlig ofte i højden, i akavede arbejdsstillinger, og ofte indebærer det håndtering af tunge byrder. Desuden spiller den vejrmæssige påvirkning en rolle i relation til de sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold, både i forbindelse med opstillingen af stilladser og i forbindelse med arbejdet på det. Derfor skal der tages en række sikkerhedsforanstaltninger, der imødegår de sikkerheds- og sundhedsmæssige risici ved arbejdet. 

På kurser som stilladsarbejder lærer du at opstille og nedtagning af stilladser med anvendelse af de rette sikkerhedsforanstaltninger. Opstilling mv foregår med de rette teknikker, bl.a ved brug af faldsikringsudstyr, hvilket er særdeles vigtigt for din sikkerhed ved arbejde på stillads ved byggeri. 

Hvilke stilladskurser tilbyder vi?

Vi tilbyder primært grundlæggende stilladskurser, som fokuserer på forskellige dele af arbejdsprocessen med stilladser og arbejdsplatforme. Kurset giver dig mulighed for at specialisere dig i opstilling, nedtagning, sikkerhed og evakuering i forbindelse med stilladsarbejde.

Inden for stilladser tilbyder vi kurser i opstilling og nedtagning af rulle- og bukkestillads, som har en varighed på 1 dag. Hvis du vælger at specialisere dig i arbejdsplatforme, kan vi tilbyde kurser i både montage, flytning og sikkerhed.

Vi tilbyder også kurser til dig, der gerne vil vide mere om, hvordan man sørger for de korrekte tilladelser til at opstille og arbejde med et stillads eller en arbejdsplatform.
Du har mulighed for at sammensætte dit eget forløb, så du kan tilpasse uddannelsen til dine specifikke behov og interesser. Se det samlede udbud af kurser i oversigten for at finde det kursus, der passer bedst til dig.

Regler omkring brug af stillads

Opnår stilladset en ståhøjde på over 3 meter, skal opstillingen ske under ledelse af en særlig sagkyndig person og ydermere skal de ansatte have gennemgået den særlige uddannelse for stilladser.

Kontakt

For næste startdato på forløb kontakt skolen på telefon 6613 6670 / amu-fyn@amu-fyn.dk.
Hvis du har spørgsmål til vores arbejdsplatforms- og stilladskurser, så er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 6613 6670

Se relevante kurser

Relaterede filer