Se vores udvalg af svejsekurser

Se vores udvalg af svejsekurser

Fjernvarmesvejser

Der er stor efterspørgsel efter personer, der kan montere og svejse fjernvarme over hele Danmark. Ledige og beskæftigede kan på mindre end 8 uger få kompetencer til at kunne arbejde på området efter gældende regler.
Der er derfor udviklet 3 forløb rettet imod fjernvarme - TIG-svejser, Gas-svejser eller Elektrode-svejser. Se figur nedenfor:
Fjernvarmesvejser_illustration_kurser_(1)

Hvem henvender forløbene sig til?

Forløbene retter sig til både ansatte og ledige - både ufaglærte og faglærte - med et ønske om beskæftigelse og/eller uddannelse i branchen.

Forløbets varighed

Kursets varighed afhænger af dine kompetencer, og hvilke svejseproces du vælger. Forløbet består af AMU-kurser, som kan give merit i smede- og VVS-energiuddannelsen. 

Adgangskrav

Uddannelsesforudsætninger for erhvervelse af skolecertifikat:

Svejseren skal have almene skolekundskaber svarende til 9 års skolegang efterfulgt af en af følgende:
  1. Svejseren skal have erhvervsuddannelse inden for jern- og metalindustrien eller VVS, hvor der indgår svejsning på rutineniveau.
  2. Mindst 12 måneders forløb i en relevant erhvervsuddannelse, hvor der indgår svejsning på rutineniveau og omfatter relevant praktisk arbejde i et svejseværksted. Arten af erhvervsuddannelse og det praktiske relevante arbejde i svejseværkstedet skal dokumenteres ved en arbejdsgivererklæring. 
  3. Mindst 12 måneders relevant praktisk arbejde, hvor der indgår svejsning på rutineniveau. Arten af det praktiske arbejde i svejseværkstedet skal dokumenteres ved en arbejdsgivererklæring.

Se relevante kurser