Se vores udvalg af svejsekurser

Se vores udvalg af svejsekurser

Svejsecertifikat

Skolecertificeringen

I forbindelse med et AMU kursus i svejsning er det muligt at aflægge et eller flere certifikater.

Et skolecertifikat er svejserens personlige bevis, der dokumenterer svejserens faglige færdigheder over for myndigheder, virksomheder og produktmodtagere, hvor der kræves fuld dokumentation / sporbarhed.

FAQ - svejsecertifikat

Skolecertifikatet er digitalt og vil ligge på svejsepas.dk. Der giver svejseren sin arbejdergiver adgang ved at gemme arbejdsgiverens CVR nummer under sin profil. Så kan arbejdsgiveren se, udskrive og underskrive certifikatet.
Når du har opnået målet med det kursus, du er på, kan du afslutte dit kursus med at aflægge certifikatprøve. Det er en fleksibel ordning, og det vil være individuelt hvor lang tid du skal bruge på det.
Prisen for certifikatet kan variere afhængig af landsdel. På AMU-Fyn koster et certifikat 500,- kr. Hvis du skal have PED på dit certifikat, koster det yderligere 300 kr.
En omprøve koster 500 kr.

Begge dele afregnes ud over kursustaksten.
Man kan aflægge certifikat i proces 111, 135, 136, 131, 141 og 311.

Adgangskrav til vores svejsekurser

For at kunne deltage i et af vores svejsekurser, er det et krav, at deltageren har gennemført 1-dags kurset Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk (§17 kursus). Ved opstart af et kursus foretages der en visitering for at finde ud af om svejsekursisten er startet på det rigtige niveau i forhold til nuværende kvalifikationer og ønsker til kurset.
Ja, skolecertifikatet er svejserens personlige ejendom.

Få styr på svejsecertifikaterne med SVEJSEPAS.DK

Nu er det blevet betydeligt lettere at holde styr på svejsecertifikaterne – både som medarbejder og virksomhed. Der er udviklet et nyt digitalt system, som håndterer svejsecertifikaterne. Certifikaterne vil ligge som et digitalt dokument på platformen.

Du skal bruge et NemID medarbejdersignatur for at logge ind.
Log ind på Svejsepas.dk her

I disse videoer kan du få vejledning i, hvordan du anvender svejsepas.dk

For at virksomheden skal kunne se, udskrive og påtegne certifikaterne hver 6 måned skal svejseren give virksomheden adgang til det. Svejseren skal tilknytte virksomhedens CVR nummer under ”min side” på www.svejsepas.dk.

Få påmindelse om fornyelse af svejsecertifikat

På svejsepas.dk kan dine medarbejdere få en påmindelse, når det er tid til at fornyelse af svejsecertifikat eller underskrive certifikatet.

Når dine medarbejdere har givet dig adgang, kan du som virksomhed se, udskrive og underskrive dine medarbejderes svejsecertifikater.

Påmindelsen hjælper dig til at få tilmeldt dine medarbejdere til et kursus på AMU-Fyn.

Tilmeld dine medarbejdere

Her kan du tilmelde dine medarbejdere eller kontakt kursussekretær Mette Nielsen, mn@amu-fyn.dk, 63 13 51 02.

Kurser i varmt arbejde

Vores kurser i varmt arbejde henvender sig primært til bygningsarbejdere, anlægsgartnere og tagdækkere og andre med tilsvarende viden og kvalifikationer. Her lærer du at udføre varmt arbejde brandteknisk korrekt.

Uddannelsen som national svejsekoordinator

National svejsekoordinator er et uddannelsestilbud til de virksomheder, som fremstiller blivende bygnings- og konstruktionskomponenter og skal CE mærke deres produkter (i henhold til DS/EN 1090-serien). Her får du kendskab til ansvar og pligter i henhold til DS/EN 14731, og du kan anvende dem i det daglige arbejde og i overensstemmelse med gældende DS/EN-standarder og -kvalitetsmål.

Se relevante kurser