Varmt arbejde
Hvilke kurser i varmt arbejde tilbydes?
Vores kurser i varmt arbejde henvender sig primært til bygningsarbejdere, anlægsgartnere og tagdækkere og andre med tilsvarende viden og kvalifikationer.
FAQ - varmt arbejde
Hvad er varmt arbejde?
Det er et kursus for personer, der arbejder med gnistproducerende værktøj.
Hvor kan jeg tage kursus i varmt arbejde?
Det kan du blandt andet tage på AMU-Fyn. Se andre udbydere på www.voksenuddannelse.dk
Hvor længe gælder mit varmt arbejde certifikat?
Det gælder i 5 år, så skal det recertificeres
Hvor lang tid tager et varmt arbejde kursus?
Det tager 7,4 time eller 1 dag.
Er det et lovkrav at tage kurset?
I Danmark er det ikke et lovkrav at have et varmt arbejde bevis, når du arbejder med gnistproducerende værktøj, men mange arbejdspladser kræver det alligevel.
Nogle forsikringsselskaber dækker ikke ved ildspåsættelse ved brug af gnistproducerende værktøj uden forudgående kursus i varmt arbejde. Det er et forsikringskrav.
Nogle forsikringsselskaber dækker ikke ved ildspåsættelse ved brug af gnistproducerende værktøj uden forudgående kursus i varmt arbejde. Det er et forsikringskrav.
Hvad får du ud af kurserne?
Det overordnede mål med kurserne er, at du som deltager får kendskab til, hvordan en brand opstår og udvikler sig, så du er i stand til at foretage brandslukning i forbindelse med dit arbejde. Du lærer derfor om de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, hvordan du vurderer mulige farer, og hvordan du anvender forskellige slukningsmetoder.
Hvis du har spørgsmål til vores kurser i brandbekæmpelse, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf. 6613 6670.
For bygningsarbejdere
Som bygningsarbejder tilbydes du kurset i brandforanstaltninger med gnistproducerende værktøj, hvor du lærer at udføre varmt arbejde med gnistproducerende værktøj brandteknisk korrekt. Du lærer også at vurdere de mulige farer og de sikkerhedsforanstaltninger, der skal tages ved udførelse af varmt arbejde.
Uddannelsen som national svejsekoordinator
National svejsekoordinator er et uddannelsestilbud til de virksomheder, som fremstiller blivende bygnings- og konstruktionskomponenter og skal CE mærke deres produkter (i henhold til DS/EN 1090-serien). Her får du kendskab til ansvar og pligter i henhold til DS/EN 14731, og du kan anvende dem i det daglige arbejde og i overensstemmelse med gældende DS/EN-standarder og -kvalitetsmål.
For anlægsgartnere
Som anlægsgartner tilbydes du kurset i brandforanstaltning ved ukrudtsbrænding. Her kommer du til at arbejde med de mulige farer og nødvendige sikkerhedsforanstaltninger ved udførelse af varmt arbejde, som omfatter brænding af ukrudt med maskiner og værktøj.
Få et svejsecertifikat
Det er muligt at aflægge et eller flere certifikater. Et skolecertifikat er svejserens personlige bevis for sine faglige færdigheder.
Læs mere om svejsecertifikater.
Læs mere om svejsecertifikater.
§17 ER ET KRAV FOR AT TAGE ET SVEJSEKURSUS PÅ AMU-FYN I ODENSE
Skal du svejse eller på svejsekursus er et §17 kursus et krav. Læs mere om alle vores svejsekurser.
Du er også velkommen til at kontakte en af vores dygtige svejsefaglærere, hvis du overvejer et svejsekursus.
Se kontaktoplysninger her.
Du er også velkommen til at kontakte en af vores dygtige svejsefaglærere, hvis du overvejer et svejsekursus.
Se kontaktoplysninger her.