Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Marina og Ivanka er et skridt tættere på et job i svejsebranchen

2_beskaaret
Marina Stoyanova og Ivanka Grozdeva (mor og datter) kommer fra Bulgarien. De har boet i Danmark i hhv. 6 og 12 år.

”Vi har arbejdet i gartnerier i mange år, men nu ønsker vi at skifte branche. Vi har valgt at skifte til svejsebranchen, da vi har lyst til at arbejde i en branche, hvor der er flest danskere ansat. På den måde kan vi hurtigere blive integreret i det danske samfund og lære det danske sprog bedre.”

”Vi deltog i et møde hos 3F, hvor vi mødte AMU-Fyn og blev anbefalet at starte på et §17 kursus og herefter kurset ”Introduktion til svejsebranchen”. Her har vi prøvet 4 forskellige svejseprocesser.”

Faglærerne hjælper med praktikplads

”Lærerne på AMU-Fyn er rigtig dygtige, og undervisningen er spændende. Vi kan godt lide den måde, hvorpå undervisningen foregår. De er gode til at møde kursisterne på det niveau, de befinder sig på.”

Svejsekoordinator Tine Mathiesen Hagen på AMU-Fyn har hjulpet Marina og Ivanka med at finde en praktikplads. I denne uge tager Marina og Ivanka truckcertifikat, og herefter starter de i praktik hos Kverneland, hvor de skal snuse til jobbet som svejser.

”Hvis det ikke bliver et match med Kverneland, så håber vi, at AMU-Fyn har mulighed for at hjælpe os videre til en anden type virksomhed”, siger Marina og Ivanka.

Uddannelseskonsulent Svend Rechnagel, Industriens Uddannelser, udtaler i fagbladet Svejsning:
 ”Det er især faglærte og ufaglærte medarbejdere, der bliver efterspørgsel efter. Der vil særligt være behov for specialiserede ufaglærte, som hurtigt kan oplæres til varetagelse af specifikke arbejdsopgaver fx ufaglærte med svejsekompetencer. De specialiserede ufaglærte udgør den største faggruppe for at realisere den grønne omstilling i industrien.”

Marina og Ivanka glæder sig til at lære mere om arbejdet som svejser
Marina og Ivanka har lært dansk, men de synes det danske sprog er meget svært. De er derfor heller ikke kommet sovende til teorien om svejseprocesserne.
”Vi glæder os til at prøve arbejdet i svejsebranchen hos Kverneland. Bagefter vil vi gerne komme tilbage til AMU-Fyn og få udbygget vores svejsefærdigheder.”, udtaler Marina og Ivanka.

Marina Stoyanova
Ivanka Grozdeva

Vil du også prøve kræfter med et svejsekursus, så kontakt uddannelseskonsulent Charlie Gallagher Lindeskov ☎ 2942 2082 eller 📧 cgl@amu-fyn.dk.

Læs mere om svejsekurser