Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Jonas blev fri af kontanthjælpssystemet - har nu fremtid som chauffør

Jonas_besk__ret
DRØMMEN OM AT BLIVE FRI
”Jeg drømmer om en stabil hverdag, hvor jeg ikke er bundet af systemet”, siger Jonas. Han er født med en skæv ryg og har for mange år siden måttet opgive sit arbejde som kok på grund af smerter. Nu er han 40 år og har været på kontanthjælp i 13 år.

Jonas er kursist på AMU-Fyn, hvor han er godt på vej til at erhverve kørekort til lastbil. Herefter er det planen at få kørekort til kørsel med vogntog, farligt gods certifikat og truckcertifikat. Men det hele starter for ca. 1 år siden, hvor Jonas flytter fra Lemvig til Kerteminde.

Der går ikke mange uger, før Jonas skal til møde hos en jobkonsulent fra kommunen. Det er ikke den slags møder, han har god erfaring med. Men denne gang er det anderledes.
”Jeg føler mig taget seriøst og oplever en oprigtig interesse i et få mig videre. Det er som en helt ny start”, siger han.

PÅ VEJ VIDERE
Jonas bliver udvalgt til et opkvalificeringsprojekt, hvor der bl.a. bliver lavet en individuel kompetencevurdering. Det sender ham i retning af en fremtid som lastbilchauffør.
Han kommer i praktik hos Danske Fragtmænd, og det går så godt, at han får en arbejdsgivererklæring med herfra. Han er på vej mod målet om at blive fri fra kontanthjælpssystemet.

”Det har været en rigtig stor hjælp, at AMU-Fyn har hjulpet med ansøgninger og kontakten til Danske Fragtmænd. Det havde jeg ikke klaret selv”, siger Jonas.
På AMU-Fyn oplever Jonas ikke, at det er et problem, at han er ordblind, eller at det er mange år siden, han har været i arbejde. Han føler sig som en ligeværdig del af fællesskabet og har fået nye gode relationer på uddannelsen.

Nu glæder han sig til at komme videre i livet og til at kunne passe et arbejde uden større smerter. ”Det vil give mere økonomisk frirum i hverdagen, og det er en befrielse ikke at være bundet af systemet”, siger han.

Vil du også prøve kræfter med et lastbilkørekort, så kontakt Karin Kjerside Sørensen ☎ 2210 4111 eller 📧 kks@amu-fyn.dk.
Læs mere om lastbilkørekort