Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Første kvindelige struktør uddannet på AMU-Fyn

IMG_9334_1_
Christina Ingildsen, 43 år, har netop afsluttet sin uddannelse som anlægsstruktør. Hun er den første kvindelige struktør uddannet fra AMU-Fyn, og der er flere på vej.

Christina sagde sit job op som lagerarbejder ved Arla efter 17 års ansættelse. Herefter aftalte hun med fagforeningen at starte på et brancheskiftforløb på AMU-Fyn, som også skaffede en praktikplads hos MS Brolægning & Totalservice v./Morten Fahlrenholz Smith. ”Efter 4 ugers praktik spurgte jeg Morten, om han var interesseret i at få mig i lære. Det var han meget interesseret i, og jeg fik lynhurtigt en uddannelsesaftale på plads.

”Jeg kan godt li’ arbejdet som struktør”. Det er meget varierende – lige fra fliser og kloak til grønne områder. Jeg arbejder på lige fod med de øvrige medarbejdere, og der er ingen problemer med at være kvinde i et ”mandefag””, siger Christina.

Christina vil helt klart anbefale andre interesserede kvinder at gå ind i faget. ”De skal ikke lade sig afskrække af, at det er et mandefag. Der bliver ikke gjort forskel”.

Der er hårdt brug for struktører derude, og Christina starter nu som fastansat hos MS brolægning & Totalservice som anlægsstruktør.

AMU-Fyn ønsker hende held og lykke med jobbet.

Vil du også prøve kræfter med anlægsarbejde, beton, kloakering, fliser og de andre opgaver inden for struktør-området, så kontakt uddannelseskonsulent Keld Madsen tlf. 29 67 53 63 / oin@amu-fyn.dk. 
Læs mere om struktør