Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Nikolaj fik øjnene op for nye jobmuligheder efter brancheskift

IMG_9556_1_Nicolaj_beskaaret_(1)
Nikolaj Chopart har tidligere haft stillesiddende arbejde. Han fik lyst til et job, hvor han skulle lave noget fysisk med sine hænder. Brancheskiftforløb på AMU-Fyn gav Nikolaj nyt job som rørlægger.

Brancheskiftforløbet indeholder 1 uges screening og 4 ugers introduktion til bygge-/anlægsbranchen. Forløbet er målrettet ledige, som har brug for et brancheskift. De bliver bl.a. introduceret til håndværktøj, maskiner, belægning samt reparation af belægning.


”Jeg blev færdig med min bachelor i datalogi i 2017. Jeg har herefter haft flere midlertidige og vikarjobs. Indtil nu har jeg haft meget stillesiddende arbejde, men et midlertidigt job hos Eurotoys, gjorde det klart for mig, at jeg gerne ville lave noget med mine hænder. Der er en vis tilfredshed i at kunne se, at der kommer et fysisk produkt ud af, det man arbejder med.
Jeg fik af min sagsbehandler tilbud om at starte på brancheskiftforløb på AMU-Fyn. Det kan give en god mulighed for at starte en ny karriere inden for bygge/anlæg.

Jeg deltog i informationsmødet på AMU-Fyn, og allerede her blev jeg interesseret. Det har været rigtig spændende at deltage i. Vi har været igennem 4 projekter, hvor vi lavede støttemure, stensætning, lagde fliser i sildebensmønster og prøvede kræfter med at lægge rør i kloakhallen. Jeg har fået et godt indblik i branchen, og det var spændende at prøve tingene af og få lov at lege med de store maskiner.

Jeg har haft en samtale med en formand hos M.J. Eriksson A/S, hvor vi aftalte, at jeg skulle starte hos dem som rørlægger i praktik. Jeg skal også have et sikkerhedskursus for at kunne arbejde på det nye OUH-byggeri, og herefter starter jeg som ufaglært rørlægger, men har planer om at gå i lære som struktør fra august.

Det er vigtigt at have et åbent sind, når man starter på brancheskiftforløbet. Jeg havde ingen forventninger til kurset, men det har været en spændende udfordring, og det har givet mig et nyt spændende job at se frem til”,
siger Nikolaj.

Nikolaj Lindegaard Hansen Chopart

Vil du også prøve kræfter med en af de to struktøruddannelser, så kontakt uddannelseskonsulent Keld Madsen ☎ 2967 53 63 eller 📧 kma@amu-fyn.dk​.
Læs mere om struktør