Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Anne-Mette lærer bedst med fingrene. Hun er i gang med en anlægsstruktøruddannelse.

Udklip
Jeg hedder Anne-Mette og jeg er 26 år. Jeg er igang med at uddanne mig til anlægsstruktør. Lige nu går jeg på 4. hovedforløb og skulle gerne stå med et svendebrev til foråret næste år. - hvis alt går vel. 

Grunden til at jeg har valgt at blive struktør, er at jeg vil prøve noget andet. Jeg har ikke været så god til det med skole og var egentlig gået i gang med en anden uddannelse, hvor jeg ikke kunne skelne imellem, hvad der var arbejde og fritid. Så tænkte jeg, det skulle være noget helt andet, og så faldt jeg for struktøren, fordi det er et spændende område, og jeg kendte lidt til det i forvejen, fordi min far også er håndværker, og jeg har været på arbejde med ham, da jeg var mindre. Det synes jeg egentlig var meget sjovt og spændende. Så tænkte jeg hvorfor ikke prøve det. og så igennem min fars arbejde fandt jeg min læreplads på Tåsinge ved Torneløkke, som egentlig har været gode til at tage mig ind, selvom jeg er kvinde og været gode til at tage mig med rundt og lave de forskellige ting og sager, som der hører til under selve uddannelsen. Jeg har ikke følt på noget tidspunkt, at jeg ikke har kunnet være med, bare fordi jeg er kvinde. 

Selve uddannelsen synes jeg er bygget rigtig godt op i forhold til, at jeg er ikke er så god til skole. Jeg har lidt svært ved at gå i skole, fordi det er for stillesiddende. Men herude på selve AMU-Fyn gør de det rigtig godt i at, vi skal have noget teoretisk, hvor vi skal sidde stille og høre efter, men de er rigtig gode til at få det gjort på den måde, at vi har noget teoretisk halvdelen af dagen, og så er vi ude og lave noget praktisk den anden halvdel af dagen, fordi alle lærerne herude ved godt, at for os er det ikke at sidde stille på vores flade og høre efter og slå lytlapperne ud, men at vi kommer ud og mærke tingene med vores hænder og få det lavet på den måde, for det er den måde vi alle sammen bedre forstår tingene på.

Her på AMU-Fyn er de rigtig gode til at hjælpe os elever med at skaffe en læreplads, hvis man ikke har nogen, fordi der er så mange steder på Fyn, som mangler elever. De kalder på os. De skriger nærmest efter os, og det er fuldstændig ligegyldigt, om man er mand eller kvinde, eller om man har svært ved det boglige eller ej - Så er der plads til os. 

Hvad jeg skal, når jeg er færdigudlært - Det ved jeg ikke helt endnu. Om jeg fortsætter i det firma, jeg er i, eller om jeg vil ud og prøve et andet firma, eller om jeg vil læse videre. Det er jeg ikke nået til endnu. Lige nu tager jeg en dag ad gangen, og så tager jeg den derfra.

Vil du også prøve kræfter med en af de to struktøruddannelser, så kontakt uddannelseskonsulent Keld Madsen ☎ 2967 53 63 eller 📧 kma@amu-fyn.dk. 

Anne-Mette Jorck-Jorckston
Anlægsstruktørelev

Læs mere om struktør