Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Ærøborgerne benytter flittigt AMU-Fyn's tilbud om kurser på Ærø.

AMU-Fyn tager til Ærø

Når AMU-Fyn fra d. 22.-26. marts 2021 slår dørene op for EU-efteruddannelse for gods -og buschauffører på Ærø, så er det ikke første gang. AMU-Fyn har i de seneste 5 år jævnligt skiftet de faste undervisningslokaler i Odense ud med Vindeballe Kro.

”Det er både billigere og nemmere at flytte et par undervisere til Ærø, end at 16-18 mand skal til Odense. Det er også samfundsøkonomisk fornuft”, siger Jesper Bus fra Ærø Turistfart. Han er en af de kunder, der flittigt benytter sig af AMU-Fyns tilbud om kurser på Ærø.

Jesper har det borgerlige efternavn Jensen, men på Ærø kender folk ham kun som Jesper Bus. Det sker ofte, at folk på øen ringer til ham for at høre, hvornår der afholdes AMU-kurser på Ærø. ”Vi hjælper jo hinanden her på Ærø, og jeg plejer at vide det”, siger han.

Behov for fleksible løsninger

Ærø-Færgerne er en anden af de virksomheder på Ærø, som er glade for AMU-Fyns kurser på øen. Udover EU-efteruddannelse for godschauffører har de haft medarbejdere på IT-kursus og førstehjælpskursus.

HR-manager fra Ærø-Færgerne, Mona W. Madsen, er glad for, at AMU-Fyn er imødekommende og en god medspiller, når de har ønsker til kurser for personalet. ”Færgerne sejler hele tiden, og vi kan ikke lukke ned et par dage og sende alle mand afsted samlet. Derudover er deres undervisere kompetente og møder folk i øjenhøjde”, siger hun.

Både Jesper Bus og Mona W. Madsen slår fast, at det har stor betydning for deres valg af kursusudbyder, at AMU-Fyn er fleksibel, og at så mange kurser som muligt kan afholdes på Ærø. ”Det gør heller ikke samarbejdet dårligere, at vi efterhånden kender AMU-Fyn og har fået en god relation til dem”, siger Jesper Bus.

Når AMU-Fyn flytter kurser fra Odense til Ærø, så er det også et spørgsmål om at lytte til kundernes ønsker. De vil nemlig gerne skille sig særligt ud på deres service og kvalitet. Karin Kjerside Sørensen er uddannelseskonsulent på AMU-Fyn og kender efterhånden de lokale kunder godt. ”Vi holder meget af samarbejdet med vores kunder på Ærø og vil strække os langt for at opfylde deres behov”, siger hun. Hun understreger også, at så længe der er corona-restriktioner, så bliver de naturligvis overholdt, uanset om kurserne afholdes i Odense eller på Ærø.

Faktaboks:

AMU-Fyn har indtil videre planlagt EU-efteruddannelse på Ærø i uge 12 og 40.

Det er et lovkrav, at alle gods -og buschauffører deltager på et 5-dages kursus hvert 5. år for at få fornyet deres chaufføruddannelsesbevis.

Der afholdes løbende andre AMU-kurser på Ærø, når der er behov og nok deltagere til et hold.

Man kan kontakte uddannelseskonsulent, Karin Kjerside Sørensen på tlf.:  22 10 41 11 for nærmere info.

Retur til GODE HISTORIER

Læs mere om EU gods