Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Varebils uddannelse

Bliv varebilschauffør hos Amu Fyn

Har du et ønske om at blive varebilschauffør, og blive klar til at levere varen? Hos Amu Fyn har du muligheden for at blive chauffør af varevogne, der på ganske få dage giver dig en fordel på CV’et. Som chauffør af varebiler åbner du nemlig op for en lang række jobmuligheder, og gør dig selv til en eftertragtet arbejdskraft.

En uddannelse hos os kan bruges på flere forskellige arbejdspladser, især inden for Transportsektoren, som lige nu er i vækst, og der bliver sendt flere varer og pakker end nogensinde før. Derfor er der brug for flere chauffører. Der er derfor god mulighed for at gå direkte i job, når du har fået dit varebilschauffør bevis.

Fra den 1. juli 2019 er det blevet et krav at varebiler på over 2000 kg til og med 3500 kg, som fragter gods for fremmed regning, med en samlet vægt på over 11 kg pr. stykgods, er omfattet af godskørselsloven. Hvilket betyder, at alle varebilschauffører fremover skal have et gyldigt bevis, eller hvis man har et ønske om at drive sin egen varevogn forretning.

På uddannelsen vil du kunne forvente at lære om:

  • Færdselsregler, hvor du vil få kendskab til færdselslovgivningen med særlig vægt på emner, der kan relateres til arbejdet som varebilschauffør.
  • Miljø, hvor du vil få kendskab til principperne for energirigtig og defensiv kørsel. Uheldsforebyggelse, hvor du vil blive rustet til at køre sikkert og vær med til at forhindre uheld og ulykker.
  • Lastsikring, hvor du vil få kendskab til lastning af et køretøj under overholdelse af sikkerhedsforskrifterne og den korrekte brug af køretøjet.
  • Ergonomi, der vil give dig viden om, hvordan du kan medvirke til et sikkert og sundt arbejdsmiljø.
  • Førstehjælp vil lære dig at reagere korrekt ved ulykker, livstruende blødninger og ved knoglebrud på ben og i nakke/ryg

Er du helt ny, og har du aldrig stiftet bekendtskab med transportbranchen, vil du skulle erhverve dig denne uddannelse som varebilschauffør, så du kan køre varevogne. Vi tilbyder både kvalifikationsuddannelse på tre dage og efteruddannelse på to. Efteruddannelse er vigtigt at huske, da det kræver at du gennemgår dette kursus hvert femte år.

Ønsker du at blive en eftertragtet arbejdskraft, kan du hos AMU Fyn gør drømmen til virkelighed. Vi har kurserne der giver dig de helt nødvendige kompetencer og certificeringer for at kunne håndtere en varebil. Vi tilbyder at du kan erhverve dig varebil chaufføruddannelsen i et trygt, rummeligt og moderne uddannelsesmiljø, med dygtige og erfarne undervisere, der tager udgangspunkt i dine forudsætninger og behov, der sørger for, at du bliver klædt godt på til fremtidens opgaver med lige netop det du ønsker. Vi er eksperter i kurser og efteruddannelser på transportområdet. Vores målgruppe er bred, og vi er vant til at have kursister med forskellig etnicitet, forudsætninger og behov. På AMU-Fyn bliver du parat til at løse nye arbejdsopgaver med dit bevis er du godt kørende, og kan køre i mod en ny og spændende fremtid på arbejdsmarkedet.

Vi har uddannelser til nye og erfarne

Hos AMU-Fyn vil du kunne finde uddannelse til både dig der er helt ny og til dig der har kørt varebiler i flere år. Hvis du er helt ny, skal du kigge efter kurset der hedder “Grundlæggende kvalifikation for varebil chauffør”, dette kursus tager højst 3 dage. Efter kurset vil du kunne overholde sikkerhedsforskrifterne, udføre lastsikring i varebiler på en forsvarlig og ergonomisk korrekt måde, samt medvirke til et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Du vil få kendskab til principperne i at udføre sikker, defensiv og miljørigtig transport, med forskellige godstyper, og blive opdateret på færdselsregler, herunder regler for køre- og hviletid, arbejdstid, standsning og parkering samt kørsel med trailer, der kan relateres til arbejdet som fører af varebil, der anvendes til erhvervsmæssig godstransport. Du vil dertil også kunne yde førstehjælp i henhold til Dansk førstehjælpsråds uddannelsesplaner for ”førstehjælp for erhvervschauffører”. For at starte på kurset kræver det at du har et gyldigt kørekort til almindelig bil (kategori B).

Har du kørt varebiler før?

Er det ikke længere nyt for dig at køre en varebil, skal du være opmærksom på at du hver 5. År skal have dit bevis fornyet. Det kan du få gjort hos AMU-Fyn. For at tag sådan et kursus skal du lede efter kurserne ‘Efteruddannelse for varebilschauffører’, og vil tag dig højst 2 dage. Efter kurset vil du være ajourført inden for de nyeste regler, udføre chauffør opgaver i forbindelse med erhvervsmæssig godstransport i varebil.

Du vil være helt opdateret på viden om:

  • Lastsikring i varebiler på en forsvarlig og ergonomisk korrekt måde.
  • Principperne i at udføre sikker, defensiv og miljørigtig transport, med forskellige godstyper
  • Færdselsregler, herunder regler for køre- og hviletid, arbejdstid, standsning og parkering samt kørsel med trailer, der kan relateres til arbejdet som fører af varebil, der anvendes til erhvervsmæssig godstransport
  • Et sikkert og sundt arbejdsmiljø samt forebyggelse af fysiske risici
  • Deltageren kan yde førstehjælp i henhold til Dansk førstehjælpsråds uddannelsesplaner for ”førstehjælp for erhvervschauffører”.

For at få fingrene i et bevis for at være varebil chauffør, skal du højst bruge 3 dage på det, herefter er du klar til at kunne varetag et job som varebilschauffør.

Du kan forvente dig et spændende kursus hos AMU-Fyn der er blandet med traditionel klasseundervisning og praktiske øvelser. Du vil selvfølgelig blive undervist af vores erfarne og dygtige underviser, som vil lærer dig alle de grundlæggende regler om kørsel med varebiler.

Jobmuligheder

Med et bevis i hånden, åbner du op for en lang række spændende jobmuligheder, samtidig med at du bliver en eftertragtet arbejdskraft inden for transportbranchen. Dine chancer for at få et ordinært- eller fritidsjob vil efter endt uddannelse være større.

Der er stor konkurrence blandt ansøger når det kommer til det danske arbejdsmarked. Du vil derfor gøre dig selv en stor tjeneste at gøre dig mere attraktiv. Med kurser, uddannelser og certifikater giver du dig selv et forspring på denne front. Du vil blive anset som initiativrig, ved at du er villig til at lære og efteruddanne dig selv – hvilket er en evne der bliver sat pris på, på arbejdspladserne. Du vil blive anset som en styrke med din viden og kunnen, og derfor vil du give dig selv en større jobsikkerhed.

Hvilke krav skal du opfylde?

Deltagerne skal være fyldt 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort.

Er du i tvivl?

Skulle du sidde og være i tvivl, hvilket truck kursus eller hvilken certificering der er det rette valg for dig, vil vi her hos AMU-Fyn hjertens gerne hjælpe dig på vej mod en bedre afklaring. For det er selvfølgelig vigtigt at du får den uddannelse der er helt rigtig for dig og din fremtid. Kontakt os gerne på tlf. 6613 5381.