Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Helles vej til drømmeuddannelsen

Helles vej til drømmeuddannelsen

Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent, men på grund af en arbejdsskade blev jeg revalideret til socialrådgiver, og sidenhen fik jeg et vikariat på et Jobcenter som socialrådgiver. Dette ophørte, og så var det rigtig svært igen at få arbejde, og derfor har jeg været  igennem et hav af virksomhedspraktikker, som ikke gav job og dette bevirkede, at jeg blev stressbelastet.

Anden gang hvor jeg bliver ramt af stress og ikke længere har det overskud til min børn, som jeg plejer, går jeg til egen læge, der udtrykker, at nu skal jeg sadle om! 

En kammerat spørger mig en dag: ”Hvad ville du gerne arbejde med, hvis du havde været en dreng?”. Jeg svarer prompte: ”Maskiner”! 

Det blev starten på, at jeg begynder at undersøge muligheden for et karriereskift, og jeg snakker med flere vejledere, bl.a. Lotte Skov Malling på AMU-Fyn. Hun giver mig det sidste skub i den rigtige retning, og opfordrer mig til at søge ind på industriteknikeruddannelsen.

Jeg forfølger nu den drøm, som jeg har haft siden jeg var barn – starter på industriteknikeruddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Odense d. 3. august 2021. 

Forinden søgte jeg en del virksomhedspraktikker, som desværre ikke lykkes på grund af ressourcemangel, men jeg fik at vide hos virksomhederne, at det ville være godt at have et truckcertifikat. Det starter jeg på hos AMU-Fyn d. 17. juni. 

Det er også lykkes mig at finde en læreplads hos en maskinfabrik. 

Jeg har haft mange overvejelser om, at det er en mandeverden, jeg træder ind i. Kan jeg klare det? – og det kan jeg sagtens. Jeg glæder mig til at starte på uddannelsen. Jeg er enlig mor til 2 børn, og jeg har som 42 årig en stor portion livserfaring. 

Succes og lykke dumper ikke bare ned fra himlen. Man skal også selv gøre noget, før det lykkes, men jeg har fået det rette skub fra min kammerat, mine nære relationer i hverdagen og fra vejleder Lotte Skov Malling. Hun har fulgt mig hele vejen. Jeg har bevæget mig fra at være stresset og på nippet til at blive udbrændt til i dag at blomstre og gro. Jeg er meget glad. Især mine børn og nære relationer kan mærke, at jeg er meget mere glad. 

Min pointe: Det er aldrig for sent at forfølge sine drømme og arbejde med noget, der gør én glad. 

 

IMG_8843_kopier