Vi er din vej til efteruddannelse

Vi er din vej til efteruddannelse

Elisabeth Poorthuis blev faglært rengøringstekniker

IMG_7856_Elisabeth_besk__ret(1)
Jeg har været ufaglært hele livet og haft mange forskellige job, primært inden for rengøringsbranchen. Det er blevet til en del korte AMU-rengøringskurser, men alligevel følte jeg ofte, at min manglede viden om professionel rengøring blev en tilbagevendende tanke for mig. 

Som tiden ændrer sig bliver vores arbejdsliv længere og længere – og vi skal have det bedste ud af tiden på job. Der er rift om arbejdspladserne i Danmark, og der er ingen tvivl om, at kvalificeret arbejdskraft vil blive foretrukket. Jeg blev ansat på AMU-Fyn for snart 5 år siden og var heldig at blive tilbudt uddannelse. Kedsomheden tog af og til over i dagligdagen, lidt hamsterhjulagtigt, så da min chef foreslog rengøringsteknikeruddannelsen, sagde jeg ja tak. 

At uddannelsen skulle tages på min egen arbejdsplads, spekulerede jeg faktisk ikke på, men glædede mig til at møde mine kolleger på en ny måde. Første skoleperiode startede efterår 2019, og det var mange år siden, jeg havde siddet på en skolebænk. 

Planlægningen af undervisningen var god: En kombination af gruppearbejde, klasseundervisning og fysiske aktiviteter, hvor vi afprøvede forskellige redskaber og maskiner. 

I anden skoleperiode havde Corona’en indtaget vores hverdag og alting blev anderledes. Vi startede med fjernundervisning på ”Teams” - altså undervisning i ens eget hjem, foran pc’en, alene og alligevel sammen med holdet, som bestod af en fin blanding af alle aldersklasser. Alle med forskellige baggrunde, jobs og holdninger, hvilket gav en god debat i klassen. ”Teams” fungerede fint, men jeg savnede den personlige øjenkontakt og aflæsning af kropsbevægelser.
 
Efter at have gennemført uddannelsen og bestået eksamen føler jeg mig meget mere sikker i min viden omkring rengøringsmetoder, midler, teknikker, samfundsviden og kommunikation. Alt taget i betragtning, føler jeg mig mere bevidst i mine handlinger. Jeg vil gerne opfordre andre til at tage en uddannelse. Som ufaglært har man ikke så mange muligheder/rettigheder. Man bliver aldrig for gammel til at lære, så alderen skal ikke bestemme, om man skal tage en uddannelse eller ej. Faglærerne på AMU-Fyn er rigtig dygtige, og der er plads til gode snakke og gode grin.

Vil du også prøve kræfter med en rengøringsteknikeruddannelse, så kontakt uddannelseskonsulent Charlie Gallagher Lindeskov ☎ 2942 2082 eller 📧 cgl@amu-fyn.dk.

Læs mere om rengøringstekniker