Bygningsstruktør
Bygningsstruktør - sætter sit præg på Danmark
Romerne gjorde det allerede for 2.000 år siden. De satte deres præg med prægtige bygninger, havne, veje og broer. Det er håndværk lavet med naturens egne materialer, som er tildannet af den tids struktører.
Vil du sætte dit præg, skulle du blive bygningsstruktør. De sætter nemlig stadig spor i landskabet og bybilledet. Se blot på Storebæltsforbindelsen, Øresundsbroen og metroen i København. Bygningsstruktøren bygger også boliger, fabrikker, skoler, havne, broer og meget mere.
Som bygningsstruktør har du et varieret arbejde med skiftende arbejdssteder og med afvekslende spændende opgaver.
Bygningsstruktøren har et varieret arbejde med skiftende arbejdssteder og med afvekslende spændende opgaver.
Bygningsstruktøren går i højden og skaber bygningsværker i beton. Bygningsstruktøren bygger boliger, fabrikker, skoler, havne broer og meget meget mere.
Bygningsstruktøruddannelsen, er en erhvervsuddannelse / ungdomsuddannelse, og er organiseret som en ”vekseluddannelse”. D.v.s. at der veksles mellem praktik i en godkendt virksomhed og skoleophold med teoriundervisning på en erhvervsskole.
Et uddannelsesforløb indledes enten med start i en virksomhed eller med et obligatorisk grundforløb på erhvervsskolen. Grundforløbet gennemføres normalt på 20 uger og afsluttes med en projektopgave. Grundforløbet efterfølges af et hovedforløb der veksler mellem praktik i virksomheden og skoleundervisning. Hovedforløbet varer ca. 3 år og afsluttes med en svendeprøve. Senest ved afslutningen af grundforløbet skal du indgå en uddannelsesaftale med en godkendt virksomhed for at kunne fortsætte på hovedforløbet. Under hovedforløbet skal du på skole i sammenlagt 35 uger, fordelt på 6 skoleperioder.