Næste optag på struktør grundforløb 2 den 5/8 2024

Næste optag på struktør grundforløb 2 den 5/8 2024

Tilmeldingsfrist 2/8 2024 Læs mere her

Bliv bygningsstruktør

Bliv bygningsstruktør

- bygger broer, veje og bygninger i beton

Anlægsstruktører

Anlægsstruktører

- arbejder bl.a. med belægning og kloak

Bygningsstruktør

Bygningsstruktør - sætter sit præg på Danmark

Romerne gjorde det allerede for 2.000 år siden. De satte deres præg med prægtige bygninger, havne, veje og broer. Det er håndværk lavet med naturens egne materialer, som er tildannet af den tids bygningsstruktør.

Vil du sætte dit præg, og kan du lide at arbejde udendørs og have en alsidig hverdag, og er du ikke bange for hårdt fysisk arbejde, skulle du blive bygningsstruktør ? De sætter nemlig stadig spor i landskabet og bybilledet. Se blot på Storebæltsforbindelsen, Øresundsbroen og metroen i København. Bygningsstruktøren arbejder også med at opføre bygninger så som fabrikker, skoler, havne, broer og meget mere.

Som bygningsstruktør har du et varieret arbejde med skiftende arbejdssteder og med afvekslende spændende opgaver.

En bygningsstruktør går i højden og skaber bygningsværker i beton. Bygningsstruktøren bygger boliger, fabrikker, skoler, havne broer og meget meget mere.

Bygningsstruktør uddannelsen, er en erhvervsuddannelse / ungdomsuddannelse, som ikke kræver en gymnasial eksamen og er organiseret som en ”vekseluddannelse”. D.v.s. at der veksles mellem praktik i en godkendt virksomhed og skoleophold med teoriundervisning på en erhvervsskole. Du skal afslutte uddannelsen med en svendeprøve. Når du er udlært bygningsstruktør har du dit svendebrev.

Et uddannelsesforløb indledes enten med start i en virksomhed eller med et obligatorisk grundforløb på erhvervsskolen. Grundforløbet gennemføres normalt på 20 uger og afsluttes med en projektopgave, hvor du skal løse forskellige typer arbejdsopgaver. Grundforløbet efterfølges af et hovedforløb der veksler mellem praktik i virksomheden og skoleundervisning. Hovedforløbet varer ca. 3 år og afsluttes med en svendeprøve. Senest ved afslutningen af grundforløbet skal du indgå en uddannelsesaftale med en godkendt virksomhed for at kunne fortsætte på hovedforløbet. Under hovedforløbet skal du på skole i sammenlagt 35 uger, fordelt på 6 skoleperioder.

FAQ - bygningsstruktør

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve.
  • Du skal have fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.
Ved at gennemføre uddannelsen som bygningsstruktør får du gode faglige forudsætninger og kan forfølge karrierer inden for byggebranchen som fx. uddannelserne byggetekniker, konstruktionsledere, bygningsingeniører, byggeinspektører, projektledere eller konsulenter.
Anlægsstruktører arbejder primært med større infrastrukturprojekter og anlægsarbejde. Dette kan omfatte veje, broer, dæmninger, kloaksystemer, tunneler og lignende projekter.Bygningsstruktører arbejder hovedsageligt med konstruktion og vedligeholdelse af bygninger. Dette kan omfatte boliger, kommercielle bygninger, industrielle faciliteter og andre strukturer.Uddannelsen til anlægsstruktør varer ca. 3½ år + tiden frem til din svendeprøven.
Du tilmelder dig uddannelsen via www.lærepladsen.dk. Du behøver ikke at have en læreplads før tilmelding. AMU-Fyn er behjælpelig med at finde læreplads.
Med en uddannelsesaftale får du løn fra din læreplads. Hvis du ikke har en læreplads og er over 18 år er der mulighed for SU.
Ja, det er i høj grad også en uddannelse for kvinder. Selvom det er hårdt arbejde er der mange hjælpemidler. Kvinderne er allerede godt på vej ind branchen.
Da der er mangel på arbejdskraft i bygge-/anlægsbranchen er der store muligheder for job både i offentlige og private byggefirmaer.
Læs mere om bygningsstruktøruddannelsen på www.bygud.dk

Nyheder

12 / 06 / 2024

Åbent hus hos struktør GF2

Der har i dag været åbent hus på grundforløb til struktøruddannelsen, hvor elev...

Læs mere
08 / 03 / 2024

Ny fliseskærer klar til at tage i brug

AMU-Fyn's nye robot fliseskærer -  leveret af Odico med solid støtte fra N...

Læs mere
14 / 12 / 2023

AMU-Fyn moderniserer struktøruddannelserne.

Vi har modtaget 1.370.541 kr. i støtte fra Nordea-fonden til ”Fremtidens Fundam...

Læs mere