Bliv bygningsstruktør

Bliv bygningsstruktør

- bygger broer, veje og bygninger i beton

Anlægsstruktører

Anlægsstruktører

- arbejder bl.a. med belægning og kloak

Anlægsstruktør

En anlægsstruktør sætter sit præg på Danmark

Romerne gjorde det allerede for 2.000 år siden. De satte deres præg med prægtige bygninger, havne, veje og broer og etablering af kloak. Det er håndværk lavet med naturens egne materialer, som er tildannet af den tids struktører.

Vil du sætte dit præg, og kan du lide at arbejde udendørs og have en alsidig hverdag, og er du ikke bange for hårdt fysisk arbejde, skulle du blive anlægsstruktør ? En anlægsstruktør veksler mellem skiftende arbejdspladser og arbejder både med små og store byggerier. De sætter nemlig stadig spor i landskabet og bybilledet. Se blot på Storebæltsforbindelsen, Øresundsbroen og metroen i København.

Anlægsstruktøren arbejder også med at bygge broer, havne, vejanlæg, kloak- og rensningsanlæg, idrætsanlæg, lufthavne og meget mere. Som anlægsstruktør har du et varieret arbejde med skiftende arbejdssteder og med afvekslende spændende opgaver.

En anlægsstruktør har et varieret arbejde med skiftende arbejdssteder og med afvekslende spændende opgaver.

En anlægsstruktør går i dybden og kan løse forskellige typer arbejdsopgaver, bl.a. anlægger fortove, pladser og anlæg med betonbelægninger, og bygger veje, broer, torve og pladser samt udføre alt arbejde med at etablere kloakker og afvanding, hvor der lægges dræn, samt deltager i store byggerier. Til brug for anlægsarbejde bruges store og små gravemaskiner, dozere, rendegravere og andre maskiner.

Anlægsstruktøruddannelsen, er en erhvervsuddannelse / ungdomsuddannelse, som ikke kræver en gymnasial eksamen og er organiseret som en ”vekseluddannelse”. D.v.s. at der veksles mellem praktik i en godkendt virksomhed og skoleophold med teoriundervisning på en erhvervsskole. Du skal afslutte uddannelsen med en svendeprøve. Når du er udlært anlægsstruktør har du dit svendebrev.

Et uddannelsesforløb som anlægsstruktør indledes med et obligatorisk grundforløb på erhvervsskolen. Grundforløbet gennemføres normalt på 20 uger og afsluttes med en projektopgave. Grundforløbet efterfølges af et hovedforløb, hvor der bl.a. undervises i anlægsteknik tegningsforståelse teknologi, og der veksler mellem praktik i virksomheden og skoleundervisning. Hovedforløbet varer ca. 3 år. og afsluttes med en svendeprøve. Senest ved afslutningen af grundforløbet skal du indgå en uddannelsesaftale med en godkendt virksomhed for at kunne fortsætte på hovedforløbet. Under hovedforløbet skal du på skole i sammenlagt 35 uger, fordelt på 6 skoleperioder.


FAQ - anlægsstruktør

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve.
  • Du skal have fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.
Uddannelsen til anlægsstruktør varer ca. 3½ år + tiden frem til din svendeprøven.

Du tilmelder dig uddannelsen til anlægsstruktør via www.lærepladsen.dk. Du behøver ikke at have en læreplads før tilmelding. AMU-Fyn er behjælpelig med at finde læreplads.

Får jeg løn som anlægsstruktør lærling?
Med en uddannelsesaftale får du løn fra din læreplads. Hvis du ikke har en læreplads og er over 18 år er der mulighed for SU.

Ja, det er i høj grad også en uddannelse for kvinder. Selvom det er hårdt arbejde er der mange hjælpemidler. Kvinderne er allerede godt på vej ind branchen.

Uddannelsen giver bl.a. adgang til konstruktøruddannelse og landmålingstekniker.

Da der er mangel på arbejdskraft i bygge-/anlægsbranchen er der store muligheder for job både i offentlige og private byggefirmaer.

Anlægsstruktører arbejder primært med større infrastrukturprojekter og anlægsarbejde. Dette kan omfatte veje, broer, dæmninger, kloaksystemer, tunneler og lignende projekter.


Bygningsstruktører arbejder hovedsageligt med konstruktion og vedligeholdelse af bygninger. Dette kan omfatte boliger, kommercielle bygninger, industrielle faciliteter og andre strukturer.
Læs mere om anlægsstruktøruddannelsen på www.bygud.dk


Nyheder

08 / 03 / 2024

Ny fliseskærer klar til at tage i brug

AMU-Fyn's nye robot fliseskærer -  leveret af Odico med solid støtte fra N...

Læs mere
14 / 12 / 2023

AMU-Fyn moderniserer struktøruddannelserne.

Vi har modtaget 1.370.541 kr. i støtte fra Nordea-fonden til ”Fremtidens Fundam...

Læs mere
25 / 09 / 2020

Bygningsstruktørerne afslutter deres svendeprøve

Betonkanon er i gang med at læsse beton af til bygningsstruktørernes svendepr...

Læs mere