Køkken
Hvad kan man lære om på vores køkkenkurser?
Tilberedning af varme og kolde køkken trin 1
2 dage (kursusnr. 48817)
Du lærer at klargøre og fremstille de mest forekommende og klassiske retter inden for det kolde og varme køkken. Tilsmage retter ud fra viden om de fem grundsmage
Tilberedning af varme og kolde køkken trin 2
2 dage (kursusnr. 48818)
Du lærer at anvende viden om egen smag og de fem grundsmage i planlægningen. Nytænke klassiske/typiske retter og komponerer nye garniture. Vuderer rettens/menuens kvalitet ud fra bæredygtighed. Udvikle og forfine hele måltidsoplevelsen ved anvendelse af de sensoriske redskaber.d fra viden om de fem grundsmage
Anretning
3 dage (kursusnr. 48813)
Du lærer at portionere og anvende anretningsteknikker og anretningsformer, f.eks. tallerken- og fadanretning samt opdækning til buffet. Du skal også præsentere retter/menuer og skabe positiv helhedsoplevelse for gæsten
Grundtilberedning
3 dage (kursusnr. 48837)
Et 5-dages kursus inden for grundtilberedning giver dig praktisk viden om grundlæggende tilberedning ud fra de fem sensoriske grundsmage og forskellige tilberedningsmetoder i forhold til forskellige råvarer. Du får derudover praktiske redskaber til at kunne kontrollere modningsforhold og vurdere de korrekte opbevaringsforhold af forskellige råvare typer.Brød, kager, desserter i køkken trin 1 -
Du lærer at fremstille forskellige dejtyper til brød og kager og anvende bake-off produkter. Endvidere kan du fremstille anrette og pynte desserter
Brød, kager, desserter i køkken trin 2
4 dage (kursusnr. 48815)
Du lærer at fremstille kuvert og madbrød ved at anvende forskellige meltyper og bage-teknikker. Fremstille kager og desserter med tilhørende pyntning/dekorering og anretning.
Supper og saucer trin 1
2 dage (kursusnr. 48830)
Du lærer at fremstille og anvende fonder og grundsupper til de mest almindeligt forekommende supper og saucer, herunder ægte saucer.
Menusammensætning
4 dage (kursusnr. 44603)
Her lærer du at sammensætte en menu ud fra virksomhedens sortiment i forhold til tilberedning, anretning, farve, udseende, sæson og pris – med vægt på madens ernæringsmæssige indhold og sammensætning. Desuden skal du være med til at udarbejde relevant salgsmateriale på dansk og engelsk, både manuelt og elektronisk
Vores kurser foregår i åbne værksteder, hvor deltagerne også lærer at efterleve gældende hygiejneregler.
Om åbne kurser
Vi underviser i samtlige moduler, afhængigt af kursistens behov.
Det er nemt og fleksibelt at få adgang til vores åbner kurser. Du skal blot ringe til vores kursussekretærer, og så tilrettelægger vi et fleksibelt forløb. Du kan kontakte vores kursussekretærer på tlf. nummer: 6613 6670
Du kan læs mere om de åbne køkkenkurser her, og du kan allerede tilmelde dig nu.