Hygiejne

I dag stiller alt arbejde i og omkring et køkken høje krav til personalet. Det gælder både i forhold til viden om ernæringsrigtig kost, sortiment, fødevarer og fødevarehygiejne, og i forhold til den rette kundepleje og -betjening samt salg og service.

Hygiejne

Opnå kundskaber inden for almen køkkenhygiejne

Ordentlig hygiejne og korrekt kendskab til egenkontrol er yderst vigtigt ved fremstilling af mad.
Indlæringen af korrekt opbevaring og behandling af fødevarer samt ordentlig personlig hygiejne i et produktionskøkken er en vigtigt del af hverdagen i et køkken eller en kantine. Vi tilbyder derfor kurser med særligt fokus på almen fødevarehygiejne.

Hvem henvender vores hygiejnekurser sig til? 

Vores hygiejnekurser er åbne for alle, der har eller søger beskæftigelse inden for køkkenområdet, og som ønsker at opnå et hygiejnebevis. Kurserne styrker således dine jobmuligheder inden for kantine-, cafeteria-, bistro- og institutionsområdet.

Hvad lærer du på hygiejnekurserne?

På vores kurser vil du lære om grundlæggende køkkenhygiejne, behandlingen af råvarer og fremstillingen af forskellige retter. På kurserne lærer du primært gennem det praktiske arbejde i køkkenet. Her vil du blandt andet komme til at arbejde med grundtilberedningen i det kolde og varme køkken, og desuden lærer du om den rette sikkerhed og brug af køkkenredskaber og -maskiner.

Om vores åbne kurser

Hovedideen med åbne kurser er at afvikle et hygiejnekursus, hvor vi afdækker, hvilke elementer der skal indgå i kurset, for således at tage udgangspunkt i dette i undervisningen. Vi sætter derfor klare målsætninger for de kvalifikationer, som du skal være i besiddelse af ved kursets slutning. Det betyder at åbne kurser kan vare fra få dage til flere uger - evt. afbrudt af perioder.

Vi underviser i samtlige moduler, afhængigt af kursistens behov.

Det er nemt og fleksibelt at få adgang til vores åbner kurser. Du skal blot ringe til vores kursussekretærer, og så tilrettelægger vi et fleksibelt forløb. Du kan kontakte vores kursussekretærer på tlf. nummer: 6613 6670

Du kan læs mere om de åbne køkkenkurser her, og du kan allerede tilmelde dig nu.

Kontakt

Mikal Petersen

Uddannelseskonsulent

mp@amu-fyn.dk

Tlf.: 29 67 50 56

Brochurer

Almen fødevarehygiejne

Hygiejne for fødevarehåndtering under bagatelgrænsen

Almen fødevarehygiejne for flygtninge og indvandrere