Køkken

Vores kurser inden for køkkenområdet dækker over madfremstilling i restaurationskøkkener, kantiner og lignende. Kurserne retter sig dermed mod faglærte og ufaglærte, som er beskæftiget eller ønsker at beskæftige sig i køkkener, cafeteriaer og kantiner.

Køkken

Hvad kan man lære om på vores køkkenkurser?

På vores forskellige typer af kurser kan man lære alt fra grundtilberedning, menusammensætning, anretning og fremstilling af mad. Det kan blandt andet være i forhold til det lune og varme køkken, brød, kager og desserter. Man kan vælge et eller flere kurser, alt efter behov og ønsker. Nedenfor finder du en beskrivelse af vores kurser.

Det lune og varme køkken

På et 5-dages kursus inden for det lune og varme køkken lærer du at planlægge, klargøre, fremstille og anrette lune og varme retter. Det er både i forhold til specialiteter, tallerken- og fadanretninger og buffeter.

Madanretning

Ved at deltage i et 4-dages kursus inden for madanretning i cafeterier og kantiner lærer du at anrette og servere almindeligt forekommende retter i cafeteria og kantine samt foretage relevant opdækning og afdækning set i relation til virksomhedens koncept.

Grundtilberedning

Et 5-dages kursus inden for grundtilberedning giver dig praktisk viden om grundlæggende tilberedning ud fra de fem sensoriske grundsmage og forskellige tilberedningsmetoder i forhold til forskellige råvarer. Du får derudover praktiske redskaber til at kunne kontrollere modningsforhold og vurdere de korrekte opbevaringsforhold af forskellige råvare typer.

Fremstilling af kolde og varme desserter

Vores 5-dages kursus inden for fremstilling af kolde og varme desserter klæder dig på til at fremstille kolde og varme desserter, som tilhører cafeterier og kantiners grundsortiment. Dvs. at du lærer at fremstille forskellige typer af dej til produktion af brød og kager samt anvende forskellige bake-off produkter. Du lærer tilmed at anrette og dekorere de fremstillede produkter inden salg.

Fremstilling af fonde, supper og saucer

På et 5-dages kursus inden for fremstilling af produktionskøkkenets fonde og grundsupper, lærer du at anvende dem til fremstilling almindeligt forekommende supper og saucer. Dun lærer desuden at fremstille supper og saucer med udgangspunkt i hel- og halvfabrikata, udover at fremstille de mest anvendte kolde saucer og dressinger.

Vores kurser foregår i åbne værksteder, hvor deltagerne også lærer at efterleve gældende hygiejneregler.

Kontakt os

Mangler du nærmere information om vores forskellige typer af køkkenuddannelser, er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 6613 6670

Kontakt

Mikal Petersen

Uddannelseskonsulent

mp@amu-fyn.dk

Tlf.: 29 67 50 56

Brochurer

Korte køkkenkurser