Se kurser indenfor servicefagene

Se kurser indenfor servicefagene

Forflytning

Opnå forflytningskundskaber

Vores forflytningskurser er både generelle og specifikke kurser for faglært og ufaglært sundhedspersonale, eller for dig, som ønsker at arbejde inden for området. Vi tilbyder desuden uddannelse af forflytningsvejledere. Find flere sundhedsfaglige kurser under SOSU-fagene.

På vores kurser får du kendskab til forskellige forflytningsteknikker, grundprincipper blandt andet til brug af sengens funktioner, lifte, store glidesystemer samt forskellige mindre hjælpemidler.

Om selve undervisningen

I undervisningen får du både teoretisk viden og mulighed for at afprøve forflytningsteknikkerne i praksis. Der arbejdes desuden med idéer til forebyggelse af skader på bevægeapparatet for at forhindre tidlig nedslidning.

Undervisningen bliver foretaget af ergoterapeuter eller fysioterapeuter med forskellige baggrunde inden for det sundhedsfaglige område, og alle med erfaring i ergonomi og forflytning.

Forflytningsundervisningen kan både foregå hos os eller på jeres arbejdsplads, og det er ligeledes muligt at få konsulentbistand i form af ergonomitjek eller rådgivning af individuelle forflytningsproblematikker.

Bliv forflytningsvejleder/instruktør

Under forflytningsvejlederuddannelsen arbejdes der med forflytninger som redskab til formidling og vejlederrollen. Det vil være en klar fordel at have et godt kendskab til forflytninger inden uddannelsens start, ellers anbefales et forflytningskursus inden, hvor man får grundlæggende viden om forflytninger.

Uddannelse til forflytningsvejleder eller instruktør

Vi tilbyder uddannelse til dig, der skal vejlede kolleger i forflytninger, ergonomi, eller som skal undervise elever og personale. Her arbejder vi med forflytninger som midlet og formidlingen, og med vejlederrollen som nogle af målene.

Det vil være en klar fordel at have et godt kendskab til forflytninger inden uddannelsens start, ellers anbefales et forflytningskursus inden, hvor man får grundlæggende viden om forflytninger.

Ekstra inspirationskursus med fokus på Bariatri

Som noget nyt for uddannede vejledere tilbyder vi inspirationskurser i 3 dage om forflytning og speciallejring med fokus på Bariatri (svært overvægtige personer). Vi arbejder med bariatrisk udstyr og afprøver forflytninger med bariatriske figuranter.

Praktisk information

Alle kurserne afholdes som udgangspunkt hos os på Petersmindevej, men hvis I har et hold og faciliteterne til det, kommer vi også gerne til jer.

Vi tilbyder konsulentbistand i form af ergonomitjek, rådgivning af individuelle forflytningsproblematikker eller mere tilpassede kurser.

Hvis du mangler nærmere information og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os. Dette gør du på tlf.: 6613 6670

Se relevante kurser