Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Sundhed for personbefordringschauffører

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Kort fortalt

Deltageren har grundlæggende viden om sundhed, herunder hvilken betydning kost og motion har for livskvaliteten. Desuden har deltageren viden om, hvordan der i dagligdagen kan opnås en bedre ergonomi, så smerter kan forebygges og afhjælpes.

Info om fag
20798 - Sundhed for personbefordringschauffører

Målgruppe: Chauffører inden for personbefordring.

Beskrivelse: Deltageren kan, efter endt uddannelse, arbejde sikkert som chauffør på baggrund af sin viden om fysisk- og mental sundhed. Herunder den enkeltes behov for:

- Sund kost
- Hensigtsmæssige ergonomiske arbejdsstillinger og bevægelse
- Fysisk aktivitet
- Søvn
- Mental sundhed og trivsel (samt tilhørende indflydelse på forebyggelse af fysiske- og psykiske sygdomme).

Deltageren får, på baggrund af ovenstående, grundlæggende viden om fysisk- og mental sundhed og hvilken betydning det har for livskvaliteten. Herunder får deltageren viden om, hvordan kost, søvn, motion og ergonomi spiller ind og har indflydelse på deltagerens velbefindende.

Endvidere foregår arbejdet på basis af chaufførens viden om WHO’s definition af sundhed samt hvilke ernæringsmæssige, fysiologiske, ergonomiske og mentale faktorer, der påvirker kroppen og vores tilstand i en henholdsvis positiv og negativ retning.

Endelig foregår arbejdet med deltagerens indsigt i mentale afspændingsteknikker, der kan bruges i hverdagen til at reducere stress og til at opnå bedre hvile og søvn, ligesom chaufføren opnår en grundlæggende viden om smerter — herunder hvorfor de opstår og hvordan smerter kan forebygges og afhjælpes.

Fagnummer: 20798 Sundhed for personbefordringschauffører Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 416,00 Uden for målgruppe: DKK 1.551,50
Stine Rasmussen
Kursist og praktikant hos AMU-Fyn
Fra ledighed til fast job – en rejse via praktikplads på AMU-Fyn.
Da Stine Rasmussen stod uden job i efteråret 2023, ønskede hun at opkvalificere sig. ”Jeg har tidligere arbejdet ufaglært med lager og kundeservice, og ønskede at få de nødvendige faglige kvalifikationer på plads”, fortæller Stine.
”Jeg har ADHD og Autisme, hvilket kræver, at jeg konstant holder mg aktiv. Derfor tilmeldte jeg mig både truck og lagerkurser på AMU-Fyn.”

Tilbud om praktikophold
”Jeg nød at være på kursus på AMU-Fyn. Jeg kunne mærke, at AMU-Fyn havde tillid til mig. Da min faglærer, Trine Skovhøj Hansen, på et tidspunkt kontaktede mig og spurgte, om jeg kunne tænke mig at komme i praktik hos AMU-Fyn som hjælpelærer inden for lager, takkede jeg ja. Jeg ønskede at lære mere og samtidig se det fra en undervisers perspektiv”, siger Stine.

Tak, AMU-Fyn
”I løbet af mit 4 uger lange praktikophold lærte jeg utroligt meget, både personligt og fagligt. Det har givet mig meget større selvtillid, og jeg har indset, at jeg kan meget mere, end jeg turde håbe på.”
”Jeg kan helt klart takke AMU-Fyn for den selvtillid, jeg nu har, som gjorde det muligt for mig at søge stillingen som pakkeriansvarlig hos Schroll Flowers”, fastslår Stine. ”Jeg har fået jobbet, hvor jeg har det daglige ansvar for pakkeriet.”

Succes trods personlige udfordringer
”Min nye arbejdsgiver er bekendt med mine udfordringer. Åbenhed er afgørende for mig, og det gør, at jeg kan føle mig tryg i stillingen”, siger Stine.
”Jeg håber, at min historie kan inspirere andre til at indse, at det er muligt at få job, uanset hvilke udfordringer man står overfor.

Vigtigheden af praktikophold
Stines praktikophold blev tilkendt uden jobgaranti på grund af hendes personlige udfordringer. ”Jeg synes, det er et problem, at man ikke kan komme i praktik uden jobgaranti. Mit praktikophold førte til job, selvom det ikke var med direkte jobgaranti. Det kan sagtens være givtigt alligevel, og i mit tilfælde førte det både til mere selvtillid og et fast job. Jeg vil klart anbefale, at flere ledige får muligheden for et praktikophold, uanset om der er jobgaranti eller ej”, slutter Stine.