Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod personer, der arbejder inden for de jobområder, hvor der tilbydes AMU-uddannelser.
Beskrivelse:
Deltageren kan foretage de rigtige disponeringer til at variere arbejdsstillinger i forhold til arbejdsgange og arbejdsfunktioner i eget job, inddrage relevant teknik i forhold til arbejdssituationen samt anvende relevante øvelser til at forebygge skader og opnå øget velvære. Deltagerens handlinger sker på baggrund af viden om konsekvenser af arbejdsbelastninger inden for eget jobområde.
Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidning med baggrund i viden om psykiske og fysiske spændingers påvirkning af hinanden.
Deltageren kan indhente information om ergonomi, herunder relevant lovgivning og vejledninger fra f.eks. Arbejdstilsynet og BAR.
Målgruppe: Kurset er udviklet til faglærte og ufaglærte medarbejdere i industri- og produktionsvirksomheder, som skal til at arbejde med Additiv fremstilling 3D print som et redskab til fremstilling af enkle produkter eller emner, der kan anvendes i deres daglige arbejdsgang.
Beskrivelse:
Efter gennemført kursus har deltageren:
En bred forståelse for additive teknologier; formningsudstyr og materialer til 3D print.
Kendskab til de væsentlige trin der kræves for at skabe et additivt objekt, herunder konverteringsmetoder til kompatible filtyper til 3D print.
Forståelse for muligheder og formål med additive teknologier fra et forretningsmæssigt perspektiv.
Et bredt kendskab til begrænsninger og udfordringer ved additive teknologier.
Et bredt kendskab til materialer der anvendes til fremstilling af additive produkter, herunder løsningsmetoder samt initiativer, der går i en mere bæredygtig retning.
Et generelt kendskab til miljørelaterede elementer og effekter i forbindelse med additive teknologier, herunder arbejdsmiljøkrav og mærkning.
Efter gennemført kursus kan deltageren:
Med udgangspunkt i 3D modelleringer fremstille simple former af emner ved hjælp af et 3D printersystem.
Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig bredt imod alle faglærte og ufaglærte, som gerne vil have indsigt i håndtering af konflikter og kommunikation i jobbet.
Beskrivelse:
Efter endt uddannelse kan deltageren håndtere forskellige typer af konflikter i jobbet.
Deltageren har viden om kommunikative teknikker, der bidrager til:
Ligeværdig kommunikation
Anerkendende kommunikation
Ikke-voldelig kommunikation.
Deltageren har indsigt i:
Hvad kropssproget betyder
Hvordan man kan håndtere forskellige mennesketyper, når der opstår konflikter.
Målgruppe: Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte der arbejder i industrien.
Beskrivelse:
Efter gennemført kursus kan deltageren:
Reagere i forhold til egen sundhedssituation i relation til eget jobområde i industrien.
Ud fra sundhedsfaktorer som bygger på Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende sundhed og forebyggelse aktivt sikre et sundt arbejdsliv.
Med baggrund i kendskab til det psykiske arbejdsmiljøs betydning for egen trivsel reagere forebyggende på stress og andre faktorer, der har betydning for det psykiske arbejdsmiljø.