Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

IT- og økonomiforståelse i Flextrafik

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Kort fortalt

Deltageren har det nødvendige kendskab til og viden om Flextrafik, økonomi samt IT- og administrative systemer, der sætter deltageren i stand til at agere inden for regler og rammer i flextrafikken. Deltageren opnår branchecertifikat i IT- og økonomiforståelse i Flextrafik.

Info om fag
48737 - IT- og økonomiforståelse i Flextrafik

Målgruppe: Personer, der har, eller ønsker at varetage administrativt, koordinerende og fagligt driftsansvar i en vognmandsvirksomhed, der udfører flextrafik for et eller flere regionale trafikselskaber.

Beskrivelse: Deltageren har viden om trafikselskabernes organisering af flextrafikken, samt rettigheder og forpligtigelser i forbindelse med kontraktforhold, og kan anvende denne viden i forbindelse med udbud og efterfølgende driftsopgaver i flextrafik.

Deltageren kender principperne bag regnskabsføring, og kan lade disse indgå aktivt i de økonomiske overvejelser i virksomhedsdriften og tilbudsgivningen ifm. flextrafik.

Deltageren kan anvende driftsøkonomiske parametre og beregninger til at skabe overblik og forståelse for økonomien i virksomheden. Dette omfatter vilkår for afskrivning på køretøjer, gæld til det offentlige og den sikkerhedsstillelse, der skal gives i forbindelse med opretholdelse af tilladelse til erhvervsmæssig persontransport og flextrafik.

Deltageren opnår forståelse for, hvordan faste og variable omkostninger påvirker flextrafikkens driftsmæssige rammer på godkendte busser og erhvervskøretøjer, herunder;
-kørselsomkostninger,
-forsikring og vedligehold,
-pris-, bidrags- og udskiftningskalkulation

Deltageren opnår endvidere forståelse for sammenhængen mellem time- og lønforhold, relateret til køretøjer i vognløb underlagt principper for ordinær drift, og kan anvende de relevante administrative IT-systemer samt trafikplanlægnings- og kommunikationssystemer, der benyttes i flextrafikken.
Deltageren erhverver branchecertifikat jf. trafikselskabernes bestemmelser.

Fagnummer: 48737 IT- og økonomiforståelse i Flextrafik Varighed 7 dage AMU-pris: DKK 1.456,00 Uden for målgruppe: DKK 4.805,25
Stine Rasmussen
Kursist og praktikant hos AMU-Fyn
Fra ledighed til fast job – en rejse via praktikplads på AMU-Fyn.
Da Stine Rasmussen stod uden job i efteråret 2023, ønskede hun at opkvalificere sig. ”Jeg har tidligere arbejdet ufaglært med lager og kundeservice, og ønskede at få de nødvendige faglige kvalifikationer på plads”, fortæller Stine.
”Jeg har ADHD og Autisme, hvilket kræver, at jeg konstant holder mg aktiv. Derfor tilmeldte jeg mig både truck og lagerkurser på AMU-Fyn.”

Tilbud om praktikophold
”Jeg nød at være på kursus på AMU-Fyn. Jeg kunne mærke, at AMU-Fyn havde tillid til mig. Da min faglærer, Trine Skovhøj Hansen, på et tidspunkt kontaktede mig og spurgte, om jeg kunne tænke mig at komme i praktik hos AMU-Fyn som hjælpelærer inden for lager, takkede jeg ja. Jeg ønskede at lære mere og samtidig se det fra en undervisers perspektiv”, siger Stine.

Tak, AMU-Fyn
”I løbet af mit 4 uger lange praktikophold lærte jeg utroligt meget, både personligt og fagligt. Det har givet mig meget større selvtillid, og jeg har indset, at jeg kan meget mere, end jeg turde håbe på.”
”Jeg kan helt klart takke AMU-Fyn for den selvtillid, jeg nu har, som gjorde det muligt for mig at søge stillingen som pakkeriansvarlig hos Schroll Flowers”, fastslår Stine. ”Jeg har fået jobbet, hvor jeg har det daglige ansvar for pakkeriet.”

Succes trods personlige udfordringer
”Min nye arbejdsgiver er bekendt med mine udfordringer. Åbenhed er afgørende for mig, og det gør, at jeg kan føle mig tryg i stillingen”, siger Stine.
”Jeg håber, at min historie kan inspirere andre til at indse, at det er muligt at få job, uanset hvilke udfordringer man står overfor.

Vigtigheden af praktikophold
Stines praktikophold blev tilkendt uden jobgaranti på grund af hendes personlige udfordringer. ”Jeg synes, det er et problem, at man ikke kan komme i praktik uden jobgaranti. Mit praktikophold førte til job, selvom det ikke var med direkte jobgaranti. Det kan sagtens være givtigt alligevel, og i mit tilfælde førte det både til mere selvtillid og et fast job. Jeg vil klart anbefale, at flere ledige får muligheden for et praktikophold, uanset om der er jobgaranti eller ej”, slutter Stine.