Målgruppe: Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte operatører, der arbejder med begrebet Standard Work som en metode til at optimere industrielle produktionsprocesser.
Beskrivelse:
Efter gennemført kursus har deltageren:
Kendskab til begrebet Standard Work (standardiseret arbejde) som en metode til at optimere industrielle produktionsprocesser.
Forståelse for betydningen af, at arbejdsgange, metoder og processer fungerer ensartet.
Efter gennemført kursus kan deltageren:
Identificere de delprocesser som en given produktionsproces består af og på baggrund heraf udarbejde en standardiseret procesbeskrivelse, omfattende kritiske elementer, procedurer, arbejdssekvenser, sikkerhedsrisici, kvalitetskontrol og miljø.
Målgruppe: Kurset er udviklet til ikke faglærte og faglærte, som har brug for afklaring af, hvad de mest anvendte Lean begreber dækker over, og hvilken værdi Lean kan bidrage med i produktionen.
Beskrivelse:
Efter kurset har deltageren fået en introduktion til:
Lean-tankegang og de grundtanker lean bygger på, som bl.a. handler om at skabe mere værdi for færre ressourcer i produktionsmæssige sammenhænge.
Medarbejderrollen i lean.
Forretningsmodel når der arbejdes med lean.
Grundprincipperne i lean.
Efter kurset har deltageren grundlæggende viden om:
Hvordan en lean-virksomhed fungerer.
Trin i introduktion af lean i arbejdstilrettelæggelsen: Fra lean-projekt til lean-værktøj og leankultur.
Efter kurset kan deltageren bidrage til introduktion af lean i produktionen.
Målgruppe: Kurset er udviklet til ikke faglærte og faglærte, der arbejder eller ønsker at arbejde som operatører i produktionsvirksomheder.
Beskrivelse:
Efter gennemført kursus har deltageren:
Teoretisk viden og praktisk erfaring med produktionsflow, -processer og -udstyr.
Efter gennemført kursus kan deltageren:
I samarbejde med kolleger anvende metoder inden for f.eks. QRM (Quick Respons Manufacturing eller SMED- metoden, (Single Minute Exchange of Die) til at effektivisere omstillingstiden gennem kortlægning og systematisering af indre og ydre opstillingstider med henblik på at opnå mindre seriestørrelser samt kortere gennemløbstider og færre varer-i-arbejde.
Medvirke til at udføre gennemløbstidsmålinger, der inkluderer procestider, ventetider og lagerbeholdning og medvirke til at planlægge produktion via planlægningstavler i en produktion med stor variation, fx produktion af prototyper og specialordrer samt lav volumen ordrer.