Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Ajour snerydning og glatførerbekæmpelse på vejbane

Hold

Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.
Kort fortalt

Deltageren kan med indgående viden om lovgrundlag for vintertjeneste, organisering-, metodevalg-, og udførelse af vintertjeneste, meteorologi og varslingssystemer, tømidlers anvendelse og miljøbelastning, diverse plovtypers og saltsprederes opbygning, funktion og anvendelse, betjene, samt forestå avanceret af- og påmontering af plove og spredere, læsning og rengøring af spredere, samt betjene styreboks til saltspreder udføre vintertjeneste i overensstemmelse med nyeste lovgivning og anbefalinger herfor.

Ajour snerydning og glatførerbekæmpelse på vejbane
Info om fag
47651 - Ajour snerydning og glatførerbekæmpelse på vejbane

Målgruppe: Faglærte og ufaglærte der har/ønsker beskæftigelse i vognmandsvirksomheder, og som førere af lastbiler (kategori C) og traktorer udfører glatførebekæmpelse i form af snerydning og saltspredning på veje.

Beskrivelse: Deltageren har gennemført teoretisk og praktisk uddannelse fået indgående viden om følgende emner:

lovgrundlag for vintertjeneste,
organisering-, metodevalg-, og udførelse af vintertjeneste,
meteorologi og varslingssystemer,
tømidlers anvendelse og miljøbelastning,
diverse plovtypers og saltspreders opbygning, funktion og anvendelse, samt
sikkerhed i udførelse af vintertjeneste,

Deltageren kan på den baggrund udføre vintertjeneste i overensstemmelse med den nyeste lovgivning, jf. Bekendtgørelse af lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, nr. 1103 af 16.09.2010.

Deltageren kan endvidere betjene, samt forestå avanceret af- og påmontering af plove og spredere, læsning og rengøring af spredere, samt betjene styreboks til saltspreder, efter nyeste anbefalinger og regler.

Dette uddannelsesmål betragtes som et myndighedscertifikat, når det afvikles i kombination med den lovpligtige efteruddannelse jf. Færdselsstyrelsens bekendtgørelse herom.

Fagnummer: 47651 Ajour snerydning og glatførerbekæmpelse på vejbane Varighed 1 dag AMU-pris: DKK 134,00 Uden for målgruppe: DKK 1.383,60