Se kurser indenfor IT og personaleudvikling

Se kurser indenfor IT og personaleudvikling

Målrettet kursusforløb hos KiiltoClean gav lyst til at lære mere

AMU-Fyn har netop afsluttet et længere kursusforløb for medarbejderne hos KiiltoClean inden for bl.a. sikkerhed, samarbejde og konflikthåndtering. ”Medarbejderne har fået en større forståelse for arbejdsmiljø, og de er blevet mere bevidste om kommunikation og konflikthåndtering” fortæller Anders Pedersen, Supply Chain Projekt Manager.

- Da vi i foråret fik mulighed for at give vores medarbejdere noget efteruddannelse, tog vi kontakt til uddannelseskonsulent Mikal Petersen fra AMU-Fyn med henblik på planlægning af kursusforløbet. Det var et grundvilkår for os, at kurserne skulle give mening i forhold til arbejdet hos Kiilto­Clean. Vi fik en god sparring og havde et ønske om at gøre noget i forhold til
arbejdsmiljø og sikkerhed”, fortæller Anders ­Pedersen.

Kurserne har gjort en forskel i dagligdagen

- Vi kan helt sikkert mærke en forskel blandt medarbejderne efter forløbene. Der er kommet mere fokus på sikkerhed og en større forståelse i forhold til bl.a. arbejdsmiljø.
- Kurserne i konflikthåndtering har gjort medarbejderne mere bevidste om, hvordan konflikter håndteres og undgås. Medarbejderne har fået noget med – både professionelt og personligt, siger KiiltoCleans Supply Chain Projekt Manager.

Underviserne fik vendt stemningen over for kurser til noget positivt

- Det kan være en udfordring, når med­arbejdere, der er vant til at være i gang hele dagen, skal på kursus. Det gælder selvfølgelig også hos os. Det var derfor ikke alle, der var lige begejstrede for udsigten til at skulle sidde i et klasselokale i en hel uge. Men da vi mødte dem igen halvvejs igennem første kursus, var stemningen vendt betydeligt. De var meget positive, og syntes om det. AMU-Fyn’s undervisere har formået at vende holdningen til kurser til noget positivt og gøre undervisningen aktiv. Det har været nogle kurser, som går godt i tråd med, hvad virksomheden ønsker, siger Anders Pedersen.

Procesoperatør Heidi Petersen

- Det har været nogle rigtig spændende kurser, og lærerne var fantastiske til at formidle på en aktiv måde. Vi var også nede i produktionen under kurserne, således at vi fik en del af dagligdagen med ind i kurserne. Det var vildt godt. Det har været lærerigt, og vi kan bruge det i dagligdagen bagefter. Jeg er positiv overfor at komme på kursus igen – især hvis det er de samme undervisere, fortæller Heidi Petersen.

Procesoperatør Gitte Pedersen

- Jeg så frem til at skulle på kursus. Jeg synes, at både lærerne og kurserne var rigtig spændende. Vi fik nogle praktiske opgaver, således at vi ikke bare skulle sidde stille og lytte hele tiden. Jeg er klar, hvis der bliver mulighed for at komme på kursus igen. Jeg var enormt glad for kurset i konflikthåndtering. Det var virkelig noget, jeg kunne tage med og bruge i min dagligdag bagefter. Jeg vil helt klart anbefale andre at benytte AMU-Fyn, siger Gitte Pedersen.

Tekniker Kim Borgstrøm

- Jeg har været på kursus i sikkerhed og konflikthåndtering. Jeg vil anbefale, at alle medarbejdere, også ledelsen, tager samme kursus, så alle har den samme viden. Underviserne var rigtig gode til aktivt at inddrage os og gøre undervisningen mere
levende. Jeg vil gerne på kursus igen, især hvis det giver mening i forhold til arbejdet, fortæller Kim.

Anbefaling til andre virksomheder

- Vi vil helt klart anbefale andre virksomheder at benytte AMU-Fyn i forhold til efteruddannelse. Om det er ergonomi, arbejdsmiljø, kommunikation eller noget helt andet, bør tilsvarende også kunne give god mening i mange andre virksom­heder, slutter Anders Pedersen, Supply Chain Projekt Manager KiiltoClean.
IMG_3213_beskåret