Branchespecifik rengøring
Mål
- Rengøring af rene rum. Eleven får viden om de korrekte hjælpemidler og kemikalier til rengøringsopgaven.
- Eleven får viden om de korrekte metoder, arbejdsgange og processer ved at iføre sig steril dragt og ved gennemgang i sluse til rene rum.
- Eleven får viden om de korrekte metoder, der hindrer spredning af mikroorganismer, så risikoen for spredning af infektion mindskes.
- Rengøring af transportmidler. Eleven får viden om de mest hensigtsmæssige metoder, midler og redskaber i forhold til forskellige transportmidlers særlige pladsforhold, den interne arbejdsfordeling, deadlines, kvalitetskrav og ergonomi.
- Skadeservice. Eleven får viden om hvordan man medvirker til at stoppe skaden, redde løsøre, afdække, rydde op, og rengøre.
- Eleven får viden om arbejdsmiljø og sikkerhed i forbindelse med skadeservicearbejdet.
- Rengøring af fødevarevirksomhed. Eleven får viden om, hvordan man udfører rengøringsopgaver på fødevarevirksomheder på en hygiejnisk, sikkerhedsmæssig og miljømæssig måde.
- Eleven får viden om, hvordan man udfører bakteriologisk og visuel kontrol i henhold til gældende lovgivning.
Fagets profil
Undervisningen vil foregå såvel teoretisk som praktisk.
Der vil være en vekslen mellem oplæg fra underviseren samt opgaveløsninger i grupper, hvor løsningsforslag fremlægges enten mundtligt eller via egne valgte medieformer.
De praktiske opgaver sammen med den teoretiske viden, kan derefter give eleverne en grundlæggende basisviden omkring de enkelte emner.
Fagligt indhold
Bedømmelseskriterier
7-trins skalaen anvendes
Udbydes på begynder niveau
Hvis en elev har mere end 10% fravær (såvel på det enkelte fag som på skoleperioden generelt) vil faglæreren informere eleven herom og opfordre til at fraværet nedbringes.
Herudover er det en forudsætning, at eleven er aktiv deltagende igennem hele undervisningsforløbet.