Tag en taxachaufføruddannelse hos os

Tag en taxachaufføruddannelse hos os

Bliv taxichauffør

Så er du godt kørende

På kun 10 dage - eller 2 uger - kan du opnå kvalifikationsbevis til taxikørsel og blive klar til at finde en ny rute i arbejdslivet. Som taxichauffør får du et selvstændigt job med frihed, ansvar og fleksibel arbejdstid.

Med jobbet som taxichauffør følger gode muligheder for selv at strukturere dine vagter, så du kører de dage, nætter eller weekender, som du ønsker. Ønsker du at køre flexkørsel, så skal du også have BAB 1,2,3. Se mere information om vores BAB kurser her på siden. 

Et taxikørekort giver dig tilladelse til at befordre op til 8 andre personer i en bil eller limousine på op til 3.500 kg.

Muligheder med et taxa kørekort

Der er gode muligheder for at specialisere sig inden for taxibranchen. Du kan f.eks.
- Specialisere dig i forskellige former for offentlig servicetrafik, hvor du hjælper med transport af mange forskellige mennesker, herunder ældre, syge eller fysisk handicappede borgere.

- Tage et kursus i "arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer", hvor du blandt andet lærer at forebygge ulykker og at yde førstehjælp, hvis du pludselig befinder dig i en nødsituation.

- Blive ekspert i "energiøkonomisk kørsel", hvor du lærer at køre bilen på den mest brændstoføkonomiske måde og med den laveste miljøbelastning.


Kvalifikationskursus forudsætter naturligvis, at du har taget taxakørekort.Kriterier, som du skal opfylde for at få job som taxachauffør

  • Du skal være fyldt 21 år.
  • Du skal have haft kørekort til almindelig personbil (Kategori B) i mindst 3 år.
  • Det kræver en lægeerklæring. Prisen på en lægeerklæring ligger typisk på 500 kr.
  • Du skal have et godt helbred, og du skal have dokumentation på dette fra din læge, hvis du vil være chauffør til erhvervsmæssig personbefordring. Helbredstjekket indeholder blandt andet undersøgelse af dit syn og din hørelse.
  • Du må ikke være dømt for strafbare forhold, der kan begrunde fare for nye lovovertrædelser i forbindelse med dit arbejde som taxichauffør.
  • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2” eller "Dansk niveau 2

Hvorfor skal du vælge AMU-Fyn til dit taxa kørekort

Professionel undervisning: Vores erfarne instruktører tilbyder hands-on træning og teoretisk viden, der opfylder branchens standarder og gør dig helt klar til de afsluttende prøver

Konkret vurdering: Vi giver dig en konkret vurdering af dine dokumenter og giver de bedste muligheder for at gennemføre og bestå uddannelsen, så du kan komme i gang med erhvervsmæssig persontransport. Vi hjælper også gerne med at finde ud af, om du opfylder kravene så du kan få dit chaufførkort.

Praktisk erfaring: Gennem vores praksisorienterede tilgang får du reel kørselserfaring og bliver fortrolig med de nødvendige færdigheder til at tage taxakørekort

Aktuelle regler og lovgivning: Vi holder os opdaterede med de seneste regler og sikrer, at du er fuldt ud rustet til at bestå eksaminer og opnå dit chaufførkort.

Når du er færdig: er du klar til at varetaget jobbet med at køre limousine, køre taxi, køre flextrafik (med BAB kursus), hjælpe særlige grupper med specielle behov, køre passagervenlig kørsel samt brug af dit taxakørekort til at hjælpe folk til egen læge, eller hvor de måtte have behov for at blive transporteret hen.

Er du ledig og vil du køre taxa? Så kan det være en mulighed at tage chaufførkort som 6 ugers jobrettet uddannelse og komme i gang med persontransport. Du kan spørge din a kasse om det er en mulighed at komme på kursus og tage taxakørekort, så du kan varetage jobbet som taxachauffør og komme ud at køre i lækker bil.

Hvis du har spørgsmål til chaufførbeviset eller dine muligheder for at blive taxachauffør, så kontakt os på tlf. 66 13 66 70.


FAQ - Taxichauffør

For at kunne blive taxachauffør skal man være fyldt 21 år og have haft kørekort til bil i mindst 3 år
Kørekortet kræver en lægeerklæring og at man har et godt helbred. Derudover må man ikke være dømt for strafbare forhold, der kan begrunde fare for nye lovovertrædelser i forbindelse med arbejdet som chauffør. Du skal selvfølgelig også kunne forevise gyldigt kørekort. Det skal være originalt kørekort.

Du har mulighed for at blive taxachauffør på 10 dage. Det tager 10 dage at opnå kvalifikationsbeviset til taxikørsel. Som taxachauffør får man et job med frihed, ansvar og fleksible arbejdstider. Der er gode muligheder for at strukturere sin tid som taxachauffør. På den måde kan man selv planlægge sin arbejdstid, som man ønsker.

Som taxachauffør har man mulighed for at specialisere sig. Det kunne for eksempel være i form af offentlig servicetrafik, hvor man transporterer ældre, syge eller fysisk handicappede borgere. Man kan også tage et kursus i arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer, så man lærer at forebygge ulykker og at yde førstehjælp. Derudover kan man blive ekspert i energiøkonomisk kørsel, som har fokus på miljøbelastningen ved kørsel. Der er ikke tale om en egentlig videregående uddannelse, men derimod supplerende kurser.
De mange forskellige jobtyper, giver dig mange gode muligheder for et job som taxachauffør. Derfor kan du med sikkerhed finde et job, som passer til dig som taxachauffør. I jobbet som taxachauffør er der gode indtjeningsmuligheder samtidig med, at man både opnår kundekontakt og frihed.
Man skal beherske det danske sprog på niveau “Prøve i Dansk 2” eller "Dansk niveau 2" . Til gengæld behøver du faktisk ikke af have bestået folkeskolens afgangsprøve
Ja, for at opfylde kravene skal du haver en lægeattest eller lægeerklæring. Den får du ved at henvende dig til din egen læge.

Se relevante kurser