Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Bliv lastbilchauffør

Bliv lastbilchauffør i transportbranchen

- grundlæggende kvalifikation

Lastbil samt grundlæggende kvalifikationsuddannelse indeholder mange spændende emner og har mange fordele.
 • I den praktiske undervisning lærer du udover at parkere lastbilen også at manøvrere de store køretøjer
 • Kørsel på køreteknisk anlæg
 • Teori- og kørelektioner
 • EU bevis

Kurset afsluttes med

 • Grundlæggende kvalifikationsuddannelse (EU kvalifikationsprøve)
 • Teoriprøve
 • Køreprøve
Med et lastbilkørekort får du mulighed for at arbejde som selvstændig vognmand. Når du har bestået køreprøven får du lastbilkørekort i hånden. Den kan give dig gode indtjeningsmuligheder, og du bliver din egen fotograf med de flotte solopgange og solnedgange på landevejen.


En fremtid med gods i

Hele verden er i dag forbundet af fragtruter. Så godt som alle varer og godsformer skal på en kortere eller længere rejse, inden den endelige destination er nået. Som nyuddannet lastbilchauffør kan du blive en del af den rejse og være med til at sikre, at lasten når sikkert frem med energirigtig kørsel, uanset om det er til Randers eller Rom.


AMU-Fyn er det lette valg, hvis du har lyst til at tage kørekort til lastbil. Vores dygtige undervisere og erfarne og engagerede undervisere gør en stor forskel i dagligdagen. På AMU-Fyn foregår undervisningen i topmoderne lastbiler, som kan sikre dig den bedste start på en ny fremtid på vejene med et selvstændigt job som godschauffør.

Bliv noget helt specielt

Med gode jobmuligheder findes der et utal af forskellige vare- og godstyper, og derfor tilbyder vi en række forskellige kurser med fokus på de enkelte kategorier og discipliner inden for fragtområdet.


Som lastbilchauffør får du f.eks. specialiseret dig i at fragte gods med eller uden hænger, med modulvogntog eller med sættevogn. Du kan fragte stykgods, sten, grus, jord, beton, asfalt, affald m.m. Du kan også uddanne dig i at køre med specialvogne, f.eks. kølevogne eller tankvogne eller i at håndtere forskellige fødevarer.

Kriterier for at blive lastbilchauffør

Du skal opfylde følgende krav til lastbilkørekort
 • Dette kørekort kræver en lægeerklæring. Prisen på en lægeerklæring ligger typisk på 500 kr.
 • Du skal have kørekort til almindelig personbil.
 • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2”.
 • Er du fyldt 21 år tager uddannelsen 30 dage. Du skal være fyldt 21 år senest på prøvedagen.

Prisen for lastbilkørekort, også kaldet kørekort C eller stort kørekort, afhænger af din status på jobmarkedet og din uddannelse. Vi hjælper dig gerne med at finde din pris, hvis du kontakter os.

Har du spørgsmål til, dine muligheder for at tage et lastbilkørekort og blive lastbilchauffør, så kontakt os på tlf. 6613 6670

FAQ - Lastbilchauffør

Det tager 3,5 år at blive lastbilchauffør. Som lastbilchauffør skal man erhverve sig et lastbilkørekort. Lastbilkørekortet kræver en lægeerklæring, at man har kørekort til almindelig bil og at man kan beherske det danske sprog svarende til niveau “Prøve i Dansk 2”. Er man under 21 år tager kurset længere tid, end hvis man er fyldt 21 år eller derover.

Selve transportindustrien i Danmark er i stor vækst, hvilket betyder at der er stor mangel på uddannede lastbilchauffører. Derudover kan lastbilchauffører arbejde inden for et hav af forskellige brancher, hvilket giver dig gode forudsætninger for at finde et job, som passer perfekt til dig.

Som lastbilchauffør kan du både arbejde i ind- og udlandet. Du kan for eksempel specialisere dig i at fragte gods med eller uden hænger, modulvogn eller sættevogn. Du kan også videreuddanne dig i at køre med specialvogne såsom kølevogne eller tankvogne eller i at håndtere forskellige fødevarer. Der er ikke dét, en lastbilchauffør ikke kan fragte.

Hos AMU-Fyn har du gode muligheder, hvis du har lyst til at køre tungt. Her vil du blive mødt af mange års erfaring, veluddannede undervisere og moderne lastbiler, så du bliver rustet bedst muligt til fremtiden. Som lastbilchauffør har du mange muligheder for at finde job i fremtiden, da hele verden er forbundet af fragtruter.

Ja, det er der. Det er ingen hindring, dog er prisen til den høje takst.

Kan jeg få lastbilkørekort som ledig?

Ja, det kan du. Jobcentret skal dog bevillige lastbilkørekortet.

Kurset varer 6 uger.

Du skal være 21 år  og have kørekort til kategori B. Du skal være fyldt 21 år senest på prøvedagen, når du tager lastbilkørekort

Deltagere, som ikke har et højere uddannelsesniveau end svarende til en erhvervsuddannelse (videregående uddannelse), er berettiget til VEU-godtgørelse, som p.t. er på 911,- kr. pr. dag (2023).

Deltagere med videregående eller højere uddannelser er berettiget til VEU-godtgørelse, såfremt uddannelsen ikke er brugt inden for de sidste 5 år.

AMU-Fyn kan vejlede om, hvorvidt en deltager er berettiget til VEU-godtgørelse eller ej. For forsikrede er det A-kasserne, som har den endelige afgørelse og er bevilgende myndighed. For ikke-forsikrede er det SU-styrelsen.

Se relevante kurser