Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Se vores udvalg af kurser indenfor transport & lager

Krancertifikat

Nå nye højder i dit arbejdsliv

Med kranbasis må du køre samtlige travers og portalkraner der findes, uanset størrelse.
Hvis du har teleskoplæssercertifikat i forvejen, må du med kranbasis, betjene teleskoplæssere der er indrettet som kran, uanset maskinens størrelse.

Med mobile kraner 8-30 TM, må du betjene alle typer af mobile kraner der har et maksimalt løftemoment på under 30 TM.

FAQ - Kran

Nej, det kan du ikke, da kurset Mobile kraner > 8-30 tm. med integreret kranbasis er adgangsgivende for kurset "Mobile kraner > 30 tm.
Med et kran D certifikat kan du betjene en lastbilmonteret kran gældende fra 8 tm. til og med 30 tm. Husk, at du altid kun må løfte det antal tm., som det fremgår af dit certifikat.
Når du tager kurset Mobile kraner 8 - 30 tm. inkl. kranbasis får du samtidig også et kran C certifikat, som gælder til travers- og portalkraner.

Der er brug for dig

Travers og portalkraner anvendes ofte i industrien, eksempelvis har Lindø Industripark mange af disse typer kraner i brug i hverdagen.

På byggepladsen ser man mere og mere teleskoplæssere, der anvendes som kran. Dette er en meget fleksibel løsning, da der hurtigt kan skiftes om til gafler eller personløft.

Opgaverne med lastbilkraner er meget forskellige. De spænder fra montage- og transportopgaver for byggeriet, transport og håndtering af materialer til anlæg, af- og pålæsning samt transport af stykgods, mv. Som kranfører har du typisk flere forskellige transport- og kranopgaver på en arbejdsdag, og du vil arbejde på skiftende arbejdspladser, alt efter hvor lastbilkranen er bestilt til at udføre kranopgaver. Du vil derfor meget ofte arbejde sammen med medarbejdere fra andre virksomheder.

Som lastbilkranfører er du meget ofte din egen arbejdsleder, hvor du planlægger udførelsen af arbejdet sammen med den ansvarlige på arbejdspladsen. Der er derfor tale om et job, som kræver megen selvstændighed.

Kranuddannelsen på AMU-Fyn

På AMU-Fyn lægger vi stor vægt på sikkerheden. Du vil lære meget om at udføre arbejdet på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, således at uheld og skader kan forebygges. Vi arbejder helt fra bunden, så det er absolut ingen hindring, at du er helt uerfaren med kraner.

Vi har meget erfaring med at håndtere ord, og talblindhed i en personlig og omsorgsfuld undervisning, der tager hensyn til kursistens eventuelle udfordringer.

Se relevante kurser

Mobile kraner >8-30 tm_med integreret kranbasis
6 Ugers
Positivliste Fyn
Se 14 hold
Næste startdato: 02-10-2023
Varighed: 10 dage
9 kurser er skjult - tryk her for at vise dem