Bliv buschauffør

Bliv buschauffør

Ryk helt frem i bussen

Bliv buschauffør

Ryk helt frem i bussen med et buskørekort

Har du et kørekort til almindelig bil, så er der ikke lang vej til et kørekort til bus, så du kan komme ud at køre bus. Vores dygtige undervisere er klar til at hjælpe dig, så du kan komme ud at køre og hjælpe mange forskellige mennesker med at komme fra A til B.

Bliv buschauffør

Med et buskørekort har du tilladelse til at køre bus med 9 eller flere personer. Et job som buschauffør er meget mere end at være en ratholder med buskørekort. At være chauffør for andre mennesker er et stort ansvar, der stiller ekstra krav til hensynsfuld og sikker adfærd i trafikken. Du skal være klar til at håndtere uforudsete forhindringer og potentielle konflikter. Jobbet som buschauffør kræver også, at du kan yde god kundeservice.

At tage et buskørekort er et skridt på vejen til at blive den bedste chauffør. Har du et kørekort til almindelig bil, kan du blive klar til at køre bus med et gyldigt buskørekort på bare 30 dage.

Har du lyst til flere jobmuligheder, hvor du er den vigtigste person?Vejen til at få kørekort til bus

Fra du starter på at tage et buskørekort og indtil du er færdig går der 30 kursus-dage. Dagene veksler mellem teori og praksis, så du både får almindelige køretimer samt korte kurser og teori. Du kommer også en tur på køreteknisk anlæg.

Vores dygtige undervisere gør undervisning og kursus spændende og nærværende, så du har de bedste muligheder for at bestå og få et buskørekort efter de 30 dage

Med dit buskørekort i hånden er du klar til at indtage vejen og give dine passagerer en behagelig rejse. Der er gode jobmuligheder for dig, der gerne vil tage kurset og blive professionel buschauffør.
Typiske arbejdspladser inden for jobområdet

  • Kørsel med turistbus omfatter typisk små og mellemstore virksomheder, hvor køretøjstyperne er busser, der kan befordre mellem 10 og 75 passagerer, herunder busser med påhængsvogn, dobbeltdækker- og 3-akslede busser. Busserne kan være specialudstyrede eksempelvis som VIP, sove- og hotelbusser. Turistbus kræver, at du har 2 års erfaring med storvognskørsel.
  • Kørsel med rutebus omfatter typisk mellemstore virksomheder, men tendensen går i retning af, at nationale og internationale selskaber overtager kørslen.
  • Taxa omfatter selvstændige vognmænd med en eller flere bevillinger, ofte samlet under fælles bestillingskontor. Kørslen udføres med personbiler fra 4 til 8 passagerer, samt mindre busser med op til 15 passagerer.
  • Institutionskørsel udføres af bus- og taxivognmænds virksomheder, samt institutioner med egne køretøjer.

Kriterier for at blive buschauffør

  1. Du skal være fyldt 23 år eller fylde det senest den dag, du skal til teoriprøve.
  2. Du skal have kørekort til almindelig personbil.
  3. Af hensyn til sikkerheden skal buschauffører have et tilstrækkeligt syn. Din synsstyrke må derfor mindst være 0,1 på det dårligste øje og mindst 0,8 på det bedste øje. Du må gerne korrigere med briller eller kontaktlinser, dog højest med 8 dioptrier.
  4. Du skal have en godkendt lægeerklæring
  5. Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2”
  6. Har du tidligere været straffet, kan dette være en hindring, og det vil blive inddraget i Borgerservices sagsbehandling ved kørekortansøgningen.
Hvis du har spørgsmål til, hvordan du får et buskørekort og bliver buschauffør, så kontakt os alle hverdage på tlf. 6613 6670FAQ - Buschauffør

At blive buschauffør tager 30 dage. Dit buskørekort giver tilladelse til at køre bus med 9 eller flere personer. Der medfølger et stort ansvar og høje krav til hensyn og sikker adfærd i trafikken som buschauffør.

Jobbet kræver yderligere, at man skal være klar til at håndtere uforudsete forhindringer eller potentielle konflikter. Ydermere skal man også kunne mestre god kundeservice. Det kommer du på kursus i.

Som en del af uddannelsen kommer du også på kursus i konflikthåndtering, førstehjælp og ergonomi.

Ja, der er gode muligheder for at finde job. Man kan for eksempel køre turistbus eller køre rutebus samt mindre busser med op til 15 passagerer. Man kan også køre institutionskørsel. De mange forskellige jobtyper åbner op for mange jobmuligheder.

Kravene for at blive buschauffør er, at man skal være fyldt 23 år inden man skal til den første prøve på uddannelsen.

Derudover skal man beherske det danske sprog svarende til niveau “Prøve i Dansk 2” og have et gyldigt kørekort til personbil.

Til sidst skal man skal en gyldig lægeattest. Af sikkerhedsmæssige årsager, må din synsstyrke mindst være 0,1 på det dårlige øje og 0,8 på det bedste.

Du kan tage et kørekort til bus mange steder i landet. Du kan for eksempel tage buschauffør uddannelsen hos AMU-Fyn, som har et trygt, rummeligt og moderne uddannelsesmiljø samt erfarne og engagerede undervisere.

Der er en række forskellige ting, der har betydning for, om du kan tage kursus og buskørekort som ledig. Det er både din a kasse stilling, om du har andre uddannelser f.eks., en videregående uddannelse, hvor længe du har været ledig og hvad din a kasse siger til det.

Vi vil derfor anbefale, at du starter med at kontakte dit jobcenter eller a kasse for at høre om mulighederne for at tage buskørekort. Jobcenter eller a-kasse vil behandle sagen individuelt.

For at tage et buskørekort skal du bestå den praktiske køreprøve, hvor du skal vise, at du kan håndtere bussen på vejen i trafikken. Du skal også bestå to teoretiske prøver, der er lavet som multible-choice. Det vil sige, at du svarer ved at krydse de rigtige svar af.

Prisen for kursus og for at tage kørekort til bus varierer alt efter, om du er ledig eller i arbejde og hvilket uddannelsesniveau.

Er du i målgruppen for AMU kursus, hvilket vil sige, at du ikke har en videregående uddannelse og er i arbejde, så er prisen i år 2023 3.840 kr.

Se relevante kurser