Mindeord Ove Dalby

3. maj 2021

AMU-Fyn har netop modtaget oplysninger om, at skolens tidligere forstander gennem 18 år, Ove Dalby, tirsdag den 27. april, er sovet stille ind på hospice.

Ove blev født i 1957 i Århus. Han var i 1987 uddannet som cand.oecon fra Århus Universitet. Før sin ansættelse i 2002 på AMU-Fyn var Ove (2000-2002) rektor for Design Seminariet i Sønderjylland samt (1991-1999) uddannelseschef og viceforstander på Lollands Handelsgymnasium.

På AMU-Fyn var Ove respekteret for sit samfundssind, flotte menneskesyn og sin omsorg for de ansatte. Dette gav respekt og engagement hos medarbejdere på alle niveauer. Han var en mand, der stod ved sit ord, og det var kendetegnende for ham, at man kunne regne med de aftaler, der blev indgået.

Ove var kendt som en forstander, der stod ved sine principper. Han turde gå enegang på trods af andre holdninger og meninger. Han havde en stor indsigt i økonomi og strukturelle vilkår, hvilket gjorde, at han styrede AMU-Fyn gennem de økonomiske nedskæringer, der konstant blev lagt ned over AMU-systemet. Ove udviste rettidig omhu.

Bisættelsen finder sted fredag den 7/5 kl. 11.00 fra Rynkeby Kirke. Bisættelsen er underlagt corona-restriktioner. Deltagerantallet ved bisættelsen er derfor begrænset.

Vores tanker går til Oves familie.