Chaufførkort (taxi)

Som taxachauffør har du ansvaret for, at dine passagerer kommer let og sikkert frem til deres destination. Det betyder, at du skal have overblik og vide, hvordan du agerer hensigtsmæssigt i forskellige situationer med forskellige typer af passagerer.

Chaufførkort (taxi)

Med et chaufførbevis har du mange muligheder 

Som taxachauffør har du oftest meget fleksible arbejdstider, og din hverdag er aldrig magen til dagen før. Med jobbet som taxachauffør følger gode muligheder for selv at strukturere dine vagter, så du kører de dage, nætter eller weekender, som du ønsker. Et taxakørekort giver dig tilladelse til at befordre op til 8 andre personer i en bil eller limousine på op til 3.500 kg. 

Der er forskellige muligheder for at specialisere sig inden for taxa-branchen. For eksempel kan du specialisere dig i forskellige former for offentlig servicetrafik, hvor du hjælper ældre, syge eller fysisk handicappede borgere med at nå frem til deres bestemmelsessted. Du kan også specialisere dig i sikkerhed med et kursus i "arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer", hvor du blandt andet lærer at forebygge ulykker og at yde førstehjælp, hvis du pludselig befinder dig i en nødsituation. Du har også mulighed for at tage et kursus i "energiøkonomisk kørsel", hvor du lærer at køre bilen på den mest brændstoføkonomiske måde og med den laveste miljøbelastning. 

Kriterier som du skal opfylde for at blive taxachauffør 

  • Du skal være fyldt 21 år. 

  • Du skal have haft kørekort til almindelig personbil (Kategori B) i minimum 3 år. 

  • Du skal have et godt helbred, og du skal have dokumentation på dette fra din læge, hvis du vil være chauffør til erhvervsmæssig personbefordring. Helbredstjekket indeholder blandt andet undersøgelse af dit syn og din hørelse. 

  • Du må ikke være dømt for strafbare forhold, der kan begrunde fare for nye lovovertrædelser i forbindelse med dit arbejde som taxachauffør. 

  • Du skal beherske det danske sprog på niveauet ”Prøve i Dansk 2” 

  • Se under Bus

Hvis du har spørgsmål til chaufførbeviset eller dine muligheder for at blive taxachauffør, så kontakt os på tlf. INDSÆT NUMMER.

Kontakt

Heidi Wallstrøm

Kursussekretær

hw@amu-fyn.dk

Tlf.: 63 13 53 00

Karin Kjerside Sørensen

Uddannelseskonsulent

kks@amu-fyn.dk

Tlf.: 22 10 41 11

Brochurer

Kvalifikation til persontransport i mindre køretøj

Befordring af fysisk og handicappede passagerer

Offentlig servicetrafik

Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer

Sikker adfærd - nul arbejdsulykker for taxi