Lysbuesvejsning

Lysbuesvejsning er elektrosvejsningens moder.

Lysbuesvejsning

Disse svejsekurser afholdes i "Åbent værksted".
Læs nærmere og tilmeld dig ved at klikke på ovenstående link. Der er opstart hver uge hele året (dog undtagen ferieperioder).

Adgangskrav: For at kunne deltage i et af vores svejsekurser, er det et krav, at du har gennemført kurset Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/temisk (§17 kursus). Der foretages ved behov en visitering for at klarlægge, hvilke kvalifikationer deltageren har, set i forhold til det kursus deltageren ønsker.

Varighed: Svejsekursernes længde vil afhænge af, hvilke kvalifikationer deltageren ønsker at opnå. De enkelte kurser er typisk på 5 - 15 dage, men kan afkortes, hvis deltageren har de nødvendige kvalifikationer.

Undervisningen: Undervisningen foregår i et åbent værkstedsmiljø med praktiske svejse- og teoriopgaver, der gør deltageren i stand til at opnå de nødvendige kvalifikationer. Svejsekurserne afsluttes med praktiske og teoretiske prøver, der ved bestået udløser et uddannelsesbevis.

Skolecertificering: Reglerne er de samme for at få et svejsepas uanset proces. Se forsiden.

AMU-Fyn kan certificere i alle forskellige Lysbue discipliner, der er vist til venstre. Klik på et kursus, og du vil få kursuts normale varighed samt kursusnummer.

Hvad er Lysbuesvejsning

Lysbuesvejsning er elektrosvejsningens moder. Udbredelsen og brugen er bred, og elektrodesvejsning vil nok aldrig helt stoppe, men det er til produktionssvejsning hovedsageligt overtaget af MAG – TIG. Det er stadig uovertruffen som montagesvejsning, vejret kan næsten ikke være så dårligt, at en elektrode ikke kan svejse, selv under vand kan man svejse med elektroder, der er dyppet i voks. Elektrodecertifikater kræves af mange offshore relaterede virksomheder, netop på grund af elektrodens fortræffelige egenskaber i vejrlig.

Skolen underviser i og certificerer i Lysbuesvejsning. Ring gerne 66 13 667 0 for nærmere oplysninger eller kom og besøg os på Petersmindevej 50, 5000 Odense C.

Kontakt

Svejsefaglærer / Ansvarlig svejsekoordinator / IWS

tmh@amu-fyn.dk 

Tlf.: 30 59 07 15

Tine Mathiesen Hagen