Gassvejsning

Svejsning med gas er almindeligt anvendt i mange sammenhæng. Hos AMU-fyn tilbyder vi de relevante kurser i gassvejsning.

Gassvejsning

Praktisk info om vores gassvejsningskurser

Kurser i gassvejsning afholdes i "Åbent værksted". Der er opstart hver uge hele året (dog undtagen ferieperioder).

Adgangskrav: For at kunne deltage i et af vores svejsekurser, er det et krav, at du har gennemført kurset Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/temisk (§17 kursus). Der foretages ved behov en visitering for at klarlægge, hvilke kvalifikationer deltageren har i forhold til det dennes ønsker.

Varighed: Svejsekursernes længde afhænger af, hvilke kvalifikationer deltageren ønsker at opnå. De enkelte kurser varer typisk 5 - 15 dage, men de kan afkortes, hvis deltageren har de nødvendige kvalifikationer.

Undervisningen: Undervisningen foregår i et åbent værkstedsmiljø med praktiske svejse- og teoriopgaver, der gør deltageren i stand til at opnå de nødvendige kvalifikationer. Svejsekurserne afsluttes med praktiske og teoretiske prøver, der ved bestået udløser et uddannelsesbevis.

Skolecertificering: Reglerne for at få et svejsepas er de samme uanset proces. AMU-Fyn kan certificere i alle forskellige gassvejsningsdiscipliner, der er vist til venstre. Klik på et kursus, og du vil kunne se kursets normale varighed samt kursusnummer.

Hvad er gassvejsning?

Gassvejsning er svejsning med forskellige gasser og oxygen. Hyppigt anvendte gasser til gassvejsning er blandt andre naturgas, propan, brint, MAPP gas, LPG, propylen, og acetylen. Acetylen er den mest almindelige. Gassen antændes og frembringer en svejseflamme, som kan opnå en temperatur på ca. 1.500 grader. Den høje temperatur kan smelte de fleste metaller.

AMU-Fyn underviser i og certificerer i gassvejsning. Ring gerne på tlf. 6613 6670 hvis du har spørgsmål eller brug for mere information.

Kontakt

Svejsefaglærer / Ansvarlig svejsekoordinator / IWS

tmh@amu-fyn.dk 

Tlf.: 30 59 07 15

Tine Mathiesen Hagen