Flammeskæring

Flammeskæring anvendes til skæring af stål, og metoden er meget udbredt i industrien. Hos AMU-Fyn kan du tage de nødvendige kurser i flammeskæring.

Flammeskæring

Praktisk info om kurser i flammeskæring

Kurser i flammeskæring afholdes i "Åbent værksted". Der er opstart hver uge hele året (dog undtagen ferieperioder).

Adgangskrav: For at kunne deltage i et af vores svejsekurser, er det et krav, at du har gennemført kurset Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/temisk (§17 kursus). Der foretages ved behov en visitering for at klarlægge, hvilke kvalifikationer deltageren har i forhold til det dennes ønsker.

Varighed: Svejsekursernes længde afhænger af, hvilke kvalifikationer deltageren ønsker at opnå. De enkelte kurser varer typisk 5 - 15 dage, men de kan afkortes, hvis deltageren har de nødvendige kvalifikationer.

Undervisningen: Undervisningen foregår i et åbent værkstedsmiljø med praktiske svejse- og teoriopgaver, der gør deltageren i stand til at opnå de nødvendige kvalifikationer. Svejsekurserne afsluttes med praktiske og teoretiske prøver, der ved bestået udløser et uddannelsesbevis.

Skolecertificering: Reglerne for at få et svejsepas er de samme uanset proces. AMU-Fyn kan certificere i alle forskellige flammeskæringsdiscipliner, der er vist til venstre. Klik på et kursus, og du vil kunne se kursets normale varighed samt kursusnummer.

Hvad bruges flammeskæring til?

Flammeskæring bruges til skæring af stålplader og andre stålelementer ved hjælp af en skærebrænder. Når man har en tilstrækkeligt høj temperatur, kan stål brænde i ren oxygen. Oxidernes smeltepunkt er lavere end stålets, og processen skal derfor foregå ved en temperatur, der er lavere end stålets men højere end oxidernes, så der ikke kommer opsmeltning af fugekanterne. Flammeskæring er ideelt til ulegeret eller lavlegeret stål, men ikke til rustfrit stål, og det kan ikke anvendes til jern.

Flammeskæring anvendes primært i stålindustrien, for eksempel på skibsværfter.

AMU-Fyn underviser i og certificerer i flammeskæring. Ring gerne på tlf. 6613 6670 hvis du har spørgsmål eller brug for mere information.

Kontakt

Svejsefaglærer / Ansvarlig svejsekoordinator / IWS

tmh@amu-fyn.dk 

Tlf.: 30 59 07 15

Tine Mathiesen Hagen

Kurser uden oprettede hold

Kontakt skolen på tlf. 66 13 66 70 for yderligere oplysninger..