Åbne køkken/kantine kurser

Information om åbne kurser

Køkkenkurserne afvikles som åbne kurser. Det er en kursusform, hvor der undervises på tværs af kursusmoduler. Det betyder, at der er plads til såvel hele hold som enkeltdeltagere. Deltageren placeres ind på det niveau, han/hun har brug for og undervises individuelt i den praktiske/teoretiske del af skolens faglærere.

Der er løbende holdopstart.

Der undervises i følgende kurser:

Anretning af mad i cafeteria og kantine

Grundtilberedning i restaurant og kantine

Menusammensætning

Produktionskøkkenets fonder, supper og saucer

Lunt og varmt køkken i cafeteria og kantine

Brød, kager og desserter i cafeteria og kantine

Info

Kursusnr
48813
Varighed
3 dage
Pris
kr. 378

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål

Du kan portionere og anvende anretningsteknikker og anretningsformer, fx tallerken- og fadanretning samt opdækning til buffet. Du kan også præsentere retter/menuer og skabe positiv helhedsoplevelse med gæsten.

Indhold

Du kan: - Portionere og anvende anretningsteknikker til de mest forekommende retter/menuer. - Anvende forskellige anretningsformer, herunder tallerken- og fadanretning samt opdækning til buffet.

Info

Kursusnr
48837
Varighed
3 dage
Pris
kr. 378

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål

Du kan anvende grundtilberedninger og -metoder inden for stegning, kogning, bagning og jævning. I tilberedningen kan du anvende køkkenfaglige termer, udvælge de rette råvarer og anvende de fem grundsmage.

Indhold

Du kan: - Anvende de mest forekommende grundtilberedninger og -metoder inden for fx stegning, kogning, bagning og jævning til restaurant, kantine og catering. - Anvende de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen.- Udvælge de råvarer, der passer til de enkelte emners tilberedningsmetoder og fremstilling. - Anvende køkkenfaglige termer. - Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Info

Kursusnr
48830
Varighed
2 dage
Pris
kr. 252

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål

Du kan fremstille og anvende fond og grundsuppe til de mest forekommende supper og ægte saucer. Du kan også fremstille supper og saucer, hvor du anvender ingredienser i hel- og halvfabrikata. Der findes også et trin 2 af kurset.

Indhold

Du kan:- Fremstille og anvende fonder og grundsupper til de mest almindeligt forekommende supper og saucer, herunder ægte saucer. - Fremstille supper og saucer med anvendelse af ingredienser i hel- og halvfabrikata. - Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Info

Kursusnr
48817
Varighed
2 dage
Pris
kr. 252

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål

Du kan fremstille, tilsmage, anrette og præsentere klassiske/typiske retter inden for et af flg. kategorier: varme og lune rettet, smørrebrød, kanapéer og sliders eller salater, sandwich, saucer og dressing. Der findes også et trin 2 af kurset.

Indhold

Du kan:- Klargøre og fremstille de mest forekommende og klassiske/typiske retter til restaurant, kantine og catering. - Tilsmage retter ud fra viden om de fem grundsmage og vurdere madens sensoriske kvalitet. - Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Kompetencerne opnås inden for én af nedenstående kategorier: ________ Varme og lune retter, herunder anretninger ________ Smørrebrød, kanapéer og sliders ________ Salater, sandwich, saucer og dressinger.

Info

Kursusnr
48815
Varighed
4 dage
Pris
kr. 504

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål

Du kan på grudlæggende niveau fremstille brød ud fra viden om mel- og korntyper samt hævemidler. Du kan endvidere på grudlæggende niveau fremstille desserter samt anrette, flambere og dekorere desserter. Ved kursusstart forudsættes det, at du har kompetencer svarende til 48814 Brød, kager og søde sager - trin 1.

Indhold

Du kan:- Fremstille kuvert og madbrød ved at anvende forskellige meltyper og bageteknikker, herunder kold- og langtidshævning samt hævning ved fx fordej og surdej. - Fremstille forskellige typer kager og desserter med tilhørende pyntning/dekorering, anretning og flambering. - Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Info

Kursusnr
48818
Varighed
2 dage
Pris
kr. 252

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål

Du kan planlægge, sammensætte og nytænke klassiske/typiske retter inden for en af følgende kategorier: Varme og lune retter, smørrebrød, kanapéer og sliders eller salater, sandwich, saucer og dressing. Ved kursusstart forudsættes det, at du har kompetencer svarende til 48817 Tilberedning af det varme og kolde køkken - trin 1.

Indhold

Du kan: - Anvende viden om egen smagssans og de fem grundsmage i planlægning af retter til restaurant, kantine og catering. - Nytænke klassiske/typiske retter og komponere nye garniturer, så det æstetiske udtryk stemmer overens med et givent koncept. - Vurdere rettens/menuens kvalitet ud fra bæredygtige principper. - Anvende sensoriske redskaber til at udvikle og forfine hele måltidsoplevelsen.- Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Kompetencerne opnås inden for én af nedenstående kategorier: ________ Varme og lune retter, herunder anretninger ________ Smørrebrød, kanapéer og sliders ________ Salater, sandwich, saucer og dressinger.

Info

Kursusnr
48814
Varighed
4 dage
Pris
kr. 504

Målgruppe

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål

Du kan inden for produktionskøkkenets grundsortiment fremstille forskellige typer dej til brød og kager og anvende bake off produkter. Du kan endvidere fremstille desserter samt anrette og pynte desserter. Der findes også et trin 2 af kurset.

Indhold

Du kan inden for produktionskøkkenets grundsortiment fremstille:- Forskellige typer dej til produktion af brød og kager samt anvende forskellige bake off produkter. - Kolde og varme desserter samt anrette og pynte de fremstillede produkter. Du kan arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet.

Kursus info

Varighed
20 dage
Kursusnummer
89000
Kontaktperson
Heidi Nielsen ( hn@amu-fyn.dk )
Tlf: 63135106
Priser
i
Deltagerpris Pris for personer i arbejde Pris for ledige Prisen betales af jobcentret / kommunen. Gælder for ledige med ret til 6 ugers jobrettet uddannelse samt kontanthjælpsmodtagere m.m. Pris for højt uddannede Du skal betale fuld pris, hvis du har en videregående uddannelse. Er du i tvivl om dit uddannelsesniveau, kan du finde oplysninger om de enkelte uddannelser på www.ug.dk Der tages forbehold for prisændringer, jf. lov om arbejdsmarkedsuddannelser m.v.
Kontakt skolen for pris

Hold med ledige pladser

23. mar - 3. apr 2020
Petersmindevej 50, 5000 Odense C
Ledige pladser
Kontakt skolen
Info
Tilmeldingsfrist
10. februar 2020
Undervisningstid
Kl. 08:00-15:24
Varighed
20 dage
Kontaktperson
Heidi Nielsen
Email
Tlf
63135106
Kviknummer
461420836356
Aktivitetsnummer
k08900012004
Kontakt skolen for yderligere info
27. apr - 7. maj 2020
Petersmindevej 50, 5000 Odense C
Ledige pladser
Tilmeldingsfrist
27. april 2020
Undervisningstid
Kl. 08:00-15:24
Varighed
20 dage
Kontaktperson
Heidi Nielsen
Email
Tlf
63135106
Kviknummer
461420836419
Aktivitetsnummer
k08900012005
Kontakt skolen for yderligere info
x

Hvad er din rolle?

x

Forespørgsel

Dette er IKKE en tilmelding til:

- men en forespørgsel. Send os dine oplysninger og vi vender tilbage