Se kurser indenfor servicefagene

Se kurser indenfor servicefagene

Køkken

Hvad kan man lære om på vores køkkenkurser?

På vores forskellige typer af kurser kan man lære alt fra grundtilberedning, menusammensætning, anretning og fremstilling af mad. Det kan blandt andet være i forhold til det lune og varme køkken, brød, kager og desserter. Man kan vælge et eller flere kurser, alt efter behov og ønsker. Nedenfor finder du en beskrivelse af vores kurser.

Tilberedning af varme og kolde køkken trin 1

2 dage (kursusnr. 48817)

Du lærer at klargøre og fremstille de mest forekommende og klassiske retter inden for det kolde og varme køkken. Tilsmage retter ud fra viden om de fem grunds­mage

Tilberedning af varme og kolde køkken trin 2

2 dage (kursusnr. 48818)

Du lærer at anvende viden om egen smag og de fem grundsmage i planlægningen. Nytænke klassiske/typiske retter og kom­ponerer nye garniture. Vuderer rettens/menuens kvalitet ud fra bæredygtighed. Udvikle og forfine hele måltidsoplevelsen ved anvendelse af de sensoriske redskaber.d fra viden om de fem grunds­mage

Anretning

3 dage (kursusnr. 48813) 

Du lærer at portionere og anvende anret­ningsteknikker og anretningsformer, f.eks. tallerken- og fadanretning samt opdæk­ning til buffet. Du skal også præsentere retter/menuer og skabe positiv helhedsop­levelse for gæsten

Grundtilberedning

3 dage (kursusnr. 48837)

Et 5-dages kursus inden for grundtilberedning giver dig praktisk viden om grundlæggende tilberedning ud fra de fem sensoriske grundsmage og forskellige tilberedningsmetoder i forhold til forskellige råvarer. Du får derudover praktiske redskaber til at kunne kontrollere modningsforhold og vurdere de korrekte opbevaringsforhold af forskellige råvare typer.

Brød, kager, desserter i køkken trin 1 -

4 dage (kursusnr. 48814) 

Du lærer at fremstille forskellige dejtyper til brød og kager og anvende bake-off pro­dukter. Endvidere kan du fremstille anret­te og pynte desserter

Brød, kager, desserter i køkken trin 2

4 dage (kursusnr. 48815) 

Du lærer at fremstille kuvert og madbrød ved at anvende forskellige meltyper og bage-teknikker. Fremstille kager og desserter med tilhørende pyntning/dekorering og anretning.

Supper og saucer trin 1

2 dage (kursusnr. 48830)

Du lærer at fremstille og anvende fonder og grundsupper til de mest almindeligt forekommende supper og saucer, herunder ægte saucer.

Menusammensætning

4 dage (kursusnr. 44603)

Her lærer du at sammensætte en menu ud fra virksomhedens sortiment i forhold til tilberedning, anretning, farve, udseende, sæson og pris – med vægt på madens er­næringsmæssige indhold og sammensæt­ning. Desuden skal du være med til at ud­arbejde relevant salgsmateriale på dansk og engelsk, både manuelt og elektronisk

Vores kurser foregår i åbne værksteder, hvor deltagerne også lærer at efterleve gældende hygiejneregler.

Om åbne kurser

Hovedideen med åbne kurser er at afvikle et hygiejnekursus, hvor vi afdækker, hvilke elementer der skal indgå i kurset, for således at tage udgangspunkt i dette i undervisningen. Vi sætter derfor klare målsætninger for de kvalifikationer, som du skal være i besiddelse af ved kursets slutning. Det betyder at åbne kurser kan vare fra få dage til flere uger - evt. afbrudt af perioder.

Vi underviser i samtlige moduler, afhængigt af kursistens behov.

Det er nemt og fleksibelt at få adgang til vores åbner kurser. Du skal blot ringe til vores kursussekretærer, og så tilrettelægger vi et fleksibelt forløb. Du kan kontakte vores kursussekretærer på tlf. nummer: 6613 6670

Du kan læs mere om de åbne køkkenkurser her, og du kan allerede tilmelde dig nu.

Kontakt os

Mangler du nærmere information om vores forskellige typer af køkkenuddannelser, er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 6613 6670

Se relevante kurser

Relaterede filer