Denne tablist vælger om der nedenfor skal vises hhv. Amu-Hovedgrupper eller skolens EUD-uddannelser. Når den ene tab vælges, skjules den anden.

Transport, lager og BAB
Se kurser
Bygge/anlæg
Se kurser
Svejsning
Se kurser
IT og personaleudvikling
Se kurser
Det grønne
Se kurser
Offentlig - kirkeområdet
Se kurser
SOSU og Servicefagene
Se kurser
Bæredygtige og øvrige kurser
Se kurser
Struktør
Se kurser
Meritvejen
Se kurser
Serviceassistent
Se kurser
Hvad siger vores kursister & samarbejdspartnere?
Helle Pfeffer
Kursist
Helles vej til drømmeuddannelsen

Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent, men på grund af en arbejdsskade blev jeg revalideret til socialrådgiver, og sidenhen fik jeg et vikariat på et Jobcenter som socialrådgiver. Dette ophørte, og så var det rigtig svært igen at få arbejde, og derfor har jeg været igennem et hav af virksomhedspraktikker, som ikke gav job og dette bevirkede, at jeg blev stressbelastet.
Anden gang hvor jeg bliver ramt af stress og ikke længere har det overskud til min børn, som jeg plejer, går jeg til egen læge, der udtrykker, at nu skal jeg sadle om!
En kammerat spørger mig en dag: ”Hvad ville du gerne arbejde med, hvis du havde været en dreng?”. Jeg svarer prompte: ”Maskiner”!

Det blev starten på, at jeg begynder at undersøge muligheden for et karriereskift, og jeg snakker med flere vejledere, bl.a. Lotte Skov Malling på AMU-Fyn. Hun giver mig det sidste skub i den rigtige retning, og opfordrer mig til at søge ind på industriteknikeruddannelsen.

Jeg forfølger nu den drøm, som jeg har haft siden jeg var barn – starter på industriteknikeruddannelsen på Syddansk Erhvervsskole i Odense d. 3. august 2021.

Forinden søgte jeg en del virksomhedspraktikker, som desværre ikke lykkes på grund af ressourcemangel, men jeg fik at vide hos virksomhederne, at det ville være godt at have et truckcertifikat. Det starter jeg på hos AMU-Fyn d. 17. juni.
Det er også lykkes mig at finde en læreplads hos en maskinfabrik.
Jeg har haft mange overvejelser om, at det er en mandeverden, jeg træder ind i. Kan jeg klare det? – og det kan jeg sagtens. Jeg glæder mig til at starte på uddannelsen. Jeg er enlig mor til 2 børn, og jeg har som 42 årig en stor portion livserfaring.
Succes og lykke dumper ikke bare ned fra himlen. Man skal også selv gøre noget, før det lykkes, men jeg har fået det rette skub fra min kammerat, mine nære relationer i hverdagen og fra vejleder Lotte Skov Malling. Hun har fulgt mig hele vejen. Jeg har bevæget mig fra at være stresset og på nippet til at blive udbrændt til i dag at blomstre og gro. Jeg er meget glad. Især mine børn og nære relationer kan mærke, at jeg er meget mere glad.

Min pointe: Det er aldrig for sent at forfølge sine drømme og arbejde med noget, der gør én glad.
Mette
Kursist
Mette Sofie Rasmussen på 26 år er fast besluttet på at blive anlægsstruktør, og lærepladsen er allerede i hus. 🏠👍

Mettes vej mod anlægsbranchen startede på et FGU-forløb på AMU-Fyn, hvor de bl.a. byggede minigolfbaner. På dette forløb faldt hun fuldstændig for anlægsstruktørfaget. Der er ikke ret mange kvinder i faget, men der er hårdt brug for dem derude. Faget skriger på arbejdskraft.

Pt. dygtiggør Mette sig inden for faget nivellering og afsætning på AMU-Fyn. Hun glæder sig til at komme i gang med
uddannelsen i august, for hun elsker at være udenfor. ☺️ Det ligger hendes hjerte meget nært, at hun er med til at bygge noget.

Vi ønsker hende alt muligt held og lykke med uddannelsen.
Seneste nyt fra AMU-Fyn